KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2013-11-11 15:23
Ünnepel a Georgikon Néptáncegyüttes
Címkék: Georgikon Néptáncegyüttes, jubileum, 55, gála, műsor, egyetem, tánc
Keszthely - Alapító tagokkal, régi és új tagokkal ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját a Georgikon Néptáncegyüttes. Keszthely egyik legrégebbi és legnagyobb hagyományokkal rendelkező kulturális csoportja Balaton Színházban adott ünnepi gálaműsort. A két felvonásos előadásban az együttes széles repertoárban mutatta be tudását, bevonva a jelenlegi és korábbi tagjait is.

 Három generáció táncolt egyszerre a színpadon a Georgikon Néptáncegyüttes 55. születésnapján. A Tímár Sándor koreografálta táncban jelenleg aktív és régi tagok is kiérdemelték a közönség vastapsát.

A Legnagyobb taps mégis azt a nyolc alapító tagot illette, akik többedmagukkal 1958-ban az akkori keszthelyi Mezőgazdasági Akadémia hallgatóiként és dolgozóiként megalapították a Georgikon Népi Együttest.
Keszthely Városa nevében Ruzsics Ferenc polgármester lépett a színpadra és köszöntötte a kulturális csoportot, illetve annak tagjait.

Az együttes a mai napig számtalan szálon kapcsolódik a Georgikonhoz – mondta el a Kondorosy Előd, dékán-helyettes, aki kiemelte, hogy ezáltal még inkább összekapcsolódik Keszthely az egyetemmel és annak hagyományaival.

A Georgikon Néptáncegyüttes öt évente ad gálaestet mely kiváló alkalom az eltelt fél évtized összegzésére. Az együttes szoros kapcsolatot tart régi tagjaival is, akik mind büszkék arra, hogy részesei lehettek ennek a társaságnak.

A jubileumi gálaest programjának összeállításában több korábbi együttes vezető is részt vett. Fontos volt a jó szervezés, hiszen három generáció két felvonásban több mint két órát táncolt, bemutatva az együttes széles repertoárját.
Az est és az együttes fontos üzenete a hagyományok ápolása és az összetartozás.

A táncegyüttes céljai közt szerepel, hogy az egyetemisták ismét erősebb gerincét adják a csoportnak. További cél, hogy a régi tagok bevonásával és közreműködve a többi környékbeli táncegyüttessel újabb koreográfiákat dolgozzanak ki.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés