KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2014-05-16 15:40
A diákok mérték a vérnyomást, vércukrot
Címkék: Asbóth, egészségnap, egészségügyi asszisztens, gyógymasszőr, képzés, iskola
Keszthely - Diáktársaiknak, tanáraiknak és az iskolán kívüli érdeklődőknek végeztek egészségügyi felmérést az Asbóth iskola tanulói. Az egészségügyi szakmacsoport tanárainak ötlete alapján a magas vérnyomás világnapjához kapcsolódóan első alkalommal rendeztek ilyen egészségnapot. A Keszthelyi Asbóth Sándor Szakképző Iskolában hat évfolyamon 75 diák tanul egészségügyi asszisztensnek, vagy gyógymasszőrnek.

 Egy egészségügyi állapotfelmérést végez diáktársán Sótonyi Katalin. Az Asbóthos lány egészségügyi asszisztensnek tanul az intézményben. Szeret segíteni az embereken, ezért választotta ezt a szakmát, mellyel szerinte könnyen el tud majd helyezkedni.

A Keszthelyi Asbóth Sándor Szakképző Iskolában az egészségügyi asszisztensek mellett gyógymasszőröket is képeznek. Ezek a tanulók egy új kezdeményezés révén diáktársaiknak, tanáraiknak és az érdeklődőknek végeztek egészségügyi méréseket.

Az új típusú képzés keretében már 9. évfolyamtól tanulhatják az egészségügyi szakmákat az Asbóthban. Az intézményben tervezik tovább bővíteni a szakképzési palettát a térség igényeihez igazodva.
A mostani egészségnap a magas vérnyomás világnapjához kapcsolódik. A hipertónia sajnos már a fiatalok körében is egyre gyakrabban jelenik meg.

Az egyik ötletgazda Szabóné Haraszti Zsuzsanna szerint egy felnőttnek nem mindig hiszik el a gyerekek, hogy betegek, de ha diáktársuk mondja, másképp állnak hozzá a dologhoz.

Az egészségnap az egészségügyi szakmacsoport tanárainak ötlete alapján jött létre. Az intézmény azt is szeretné megmutatni ezzel a programmal, hogy milyen színes és innovatív képzéseket kínál az iskola.
Linhart Rita igazgatóhelyettes elmondta: "A nagy érdeklődés és a pozitív fogadtatás láttán szeretnénk folytatást és kiterjeszteni más szakmacsoportokra az ilyen akciókat."

Az Asbóth iskola egészségnapjához bekapcsolódott a keszthelyi Egészségfejlesztési Iroda, azzal, hogy a szűrésekhez szükséges berendezéseket biztosította.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszáz
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés