KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2014-10-10 12:59
Közös fejlesztést indít a Keszthelyi és a Hévízi Kórház
Keszthely - Nagy szabású beruházás veszi kezdetét a Keszthelyi Kórház és a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház együttműködésében. A két intézmény összesen 953,4 millió forintot nyert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán. A beruházás egyik elemeként korszerű CT-berendezés kerül Keszthelyre.

 A fejlesztés eredményeként a két kórház összehangoltabb munkával, valamint az átszervezéshez szükséges épület-átalakításokkal és nagy értékű eszközbeszerzésekkel magasabb színvonalú szolgáltatást tud majd nyújtani a több mint négyszázezer fős ellátási körzetének. A szakmai integráció során a betegellátó és a kiszolgáló egységek kapacitásait oly módon szervezik át, hogy megszűnnek az eddigi felesleges párhuzamos tevékenységek, így a költséghatékonyabb működés mellett a betegutak és az ellátási időtartam is csökken majd. Keszthelyi központtal modern radiológiai részleget alakítanak ki, ahová új, kombinált és digitális röntgenkészüléket vásárolnak. A két intézmény laboratóriumainak együttműködésében, a feladatok megosztásával és laborcentralizációval a keszthelyi kórházban korszerű, teljes profilú klinikai labor jön létre. A keszthelyi intézményben az átfogó felújítást eddig nélkülöző központi sterilizáló rekonstrukciójára is sor kerül a projekt keretében, ez az épületrész felújításával is jár majd. Csaknem százmillió forintos költségével a beruházás jelentős eleme egy korszerű CT-berendezés beszerzése, melynek elhelyezésére a keszthelyi intézmény B épületének földszintén alakítanak ki egy helyiséget. Hévízen a leglátványosabb projektelem az első emeleti terápiás rész teljes belső felújítása lesz, melynek eredményeként összesen 42 kezelőhelyiséget, munkahelyet teremt a főpályázó. Hat új, modern szakrendelő és vizsgáló kalakításán túl létrejön itt egy biológiai terápiás kezelő, három röntgenvizsgáló helyiség, és a nagy forgalmú közlekedőterek is megújulnak. Az erősen elhasználódott fizioterápiás részek teljes körű építészeti felújítása, valamint az orvostechnikai eszközök cseréje is része a projektnek. A betegellátás szakmai integrációja, centralizációja és modernizálása mellett a két intézmény informatikai összekapcsolása is megtörténik.

A pályázat százszázalékos támogatasú, megvalósításához az intézményeknek nem kell önrészt biztosítaniuk, a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 953,45 millió forint a projekt teljes költségét fedezi.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázhúszonegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - A Balaton adta az alapot Mányoki Attilának 2017-12-13 17:57
Keszthely - Elismerés az eredményes diákoknak 2017-12-13 17:40
Keszthely - Festmények modern környezetben 2017-12-13 17:35
Gyenesdiás - Gesztenyesütés és karácsonyi vásár 2017-12-13 11:17
Keszthely - Vadak képekben 2017-12-13 11:11
Alsópáhok - Adventi mese napközi 2017-12-12 16:25
Keszthely - Pannon Pódium Keszthelyen 2017-12-12 16:01
Keszthely - Ünnepre készülődve 2017-12-12 11:29
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés