KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2014-11-13 16:10
Átadták a Helyi Termékboltot
Címkék: Alsópáhok, helyi termék, termékbolt, Manninger, Czigány
Alsópáhok - Ünnepélyes keretek között avatták fel az új Helyi Termékboltnak otthont adó épületet. A mostani műszaki átadás után kezdődik meg a Leader-program segítségével elkészült létesítmény tartalommal való megtöltése, mely az év végén vagy a jövő év elején fogadhatja első vásárlóit.

Az ünnepségen Czigány Sándor polgármester elmondta: az önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően tudta megvalósítani elképzelését, melyhez a Leader-program és a Darányi Ignác Terv nyújtott huszonötmillió forintos támogatást, ezt egészítették ki hárommillió forint saját forrással.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: fontos, hogy a helyben előállított, egészséges élelmiszerek megfelelő teret, kiemelt figyelmet és támogatást kapjanak a kormányzat részéről is. A kabinet célja, hogy a jövőben minél több településen legyen lehetőség a helyben való értékesítés megteremtésére.

A kormányzat mellett civil szervezetek is felkarolták a helyi termékeket. A Zala Termálvölgye Egyesület 2008-as megalakulása óta segíti a hévízi és a zalaszentgróti térség termelőit a piacon való megjelenésben és az értékesítés hatékonyságának növelésében, erről a pályázatot kiíró egyesület elnöke, Guitprechtné Molnár Erzsébet beszélt, aki elmondta, hogy a most létesülő bolt termékeinek legalább a fele helyi kell, hogy legyen. Ez –tapasztalataik szerint– biztosítani tudja az üzlet hosszú távú életképességét.

Az épületet Kovács János esperes, helyi plébános áldotta meg, majd az ünnepélyes szalagátvágást követően helyi termékek kóstolója várta a vendégeket. Boros Lászlóné termelő is kedveskedett egy kis hazaival. Ő 15 éve foglalkozik tökmagolaj-sajtolással, és hamarosan már itt is megjelenik termékeivel.

A helyben élő idősek, akiknek megterhelő az utazás egy-egy bevásárlás alkalmával, és esetleg már sajátcélra sem tudnak a háznál termelni, egytől egyig üdvözölték a Helyi Termékbolt megjelenését. Szántó Lajosné már eddig is a helyi pékségben vásárolt, nagyon kíváncsi, hogy a jól ismert kenyérfélék mellett milyen árukkal találkozhat még itt helyben. Sokáig már nem erre sem kell várni, hiszen a mostani műszaki átadás után folyamatosan veszik majd birtokba a helyi termelők az épületet, az első vásárlókat pedig jövő januárban várják.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszáz
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés