KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-03-20 14:21
Elismerés a közös munkáért
Címkék: villamossági képzés, Asbóth, tananyag, díj
Keszthely - Az egységes szakképzést és a modern oktatást is nagyban elősegíti, azaz elektronikus tananyag, melynek kifejlesztésében aktív szerepet vállat az Asbóth iskola. A villamossági eszközöket gyártó Legrand cég és a győri Pattantyús-Ábrahám Szakközépiskola összefogásába kapcsolódott be a keszthelyi intézmény. A közös munkát a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara is elismerte.

 "Itt például egy transzformátor helyettesítőkapcsolásának az ellenállását kell meghatározni." - egy elektrotechnikai feladatot mutat Tóth Máté. Az Asbóth iskola ötödéves tanulója és társai táblagépen, vagy számítógépen oldhatják meg a feladatsorokat. A diákok szerint a könyvekhez képest sokkal jobb számítógépen dolgozni. Azonnal be tudják jelölni a megoldást és több lehetőség közül választhatnak.

A teszt befejezése után egyből le tudják ellenőrizni a megoldásaikat a tanulók és a tanár is. Az interaktív elektronikus tananyagot a győri Pattantyús-Ábrahám Szakközépiskolában négy éve kezdték el kifejleszteni Hegedűs József vezetésével. A győri iskola tanára szerint több előnye is van az elektronikus tananyagnak: " A diák számára egyrészt előny, hogy a saját környezetében tudja a tananyagot használni. A másik előny, hogy sokkal több oldalról mutatja meg, kérdezi vissza a tananyagot. A harmadik előny, hogy azonnali visszajelzést kap a saját munkájáról."

Az interaktív tananyag lehetőséget teremt minden iskolának, hogy alapfelszereltséggel egységes képzést nyújtson a diákoknak. A villamossági és informatikai termékeket gyártó Legrand cég 15 éve ápol szoros kapcsolatot az iskolákkal. A hazánkban is fejlesztő központot működtető cégnek fontos, hogy megfelelő szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra. Ezért kapcsolódtak be az elektronikus tananyag fejlesztésébe.

A győri Pattantyús-Ábrahám Szakközépiskola és a Legrand munkájába egy éve kapcsolódott be az Asbóth iskola. A keszthelyi intézmény tanárai a tananyagukkal fejlesztik a programot. Az iskolában kiemelt figyelmet szerelnek a villanyszerelő és elektrotechnikai képzéseknek.

"Az is igazolja ennek a munkának a fontosságát és hatékonyságát, hogy az országos Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe négy tanulót hívtak be - amely áprilisban lesz Budapesten - és a négy tanulóból három az említett két iskolából kerül ki." - mondta el Csótár András, az Asbóth iskola igazgatója.

A győri Pattantyús-Ábrahám Szakközépiskola és a Legrand munkájába egy éve kapcsolódott be az Asbóth iskola. A keszthelyi intézmény tanárai a tananyagukkal fejlesztik a programot. Az iskolában kiemelt figyelmet szerelnek a villanyszerelő és elektrotechnikai képzéseknek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáztizennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés