KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2015-09-22 14:03
Aranykorúak Szüreti Fesztiválja
Címkék: aranykorúak, idősek, nyugdíjas, vöröskereszt, szüret, fesztivál, Alsópáhok, Kapcsándy Mária, Czigány Sándor
Alsópáhok - 9 település 11 nyugdíjas közössége mintegy 180 résztvevővel képviseltette magát az Aranykorúak Szüreti Fesztiválján. A jó hangulatú rendezvényt első alkalommal tartották meg vasárnap. A szervező keszthelyi Vöröskereszt célja, hogy a térség időseinek ősszel is biztosítson könnyed találkozási lehetőséget.

A kisbíró dobolása után indult el Alsópáhokon az Aranykorúak szüreti felvonulása. A helyi és környékbeli nyugdíjasklubok tagjai lovas kocsikon, traktorokon, teherautón kürtölték végig a faluban, hogy elkezdődött a szüret időszaka. A menetet a Sportcentrumban a vendéglátó település nevében Czigány Sándor polgármester köszöntötte.

A sátor alatt izgatottan várták a fellépő csoportok Zalavártól egészen Sümegig, hogy színpadra kerüljenek. A lelkes közönség több mint tíz produkciót láthatott, a nyitányt a keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub Népek Tánca Tánccsoporttól, akik Skóciát idézték meg mind látványban, mind hangulatban. Vezetőjük, Törekiné Nagy Anna mindig szívesen fogadja az olyan felkéréseket, ahol hasonló korosztállyal találkozhatnak, mint az ő tagjaik.

A házigazda Alsópáhokon a Kézimunka Szakkör mellett a Nefelejcs Nyugdíjas Klub is kínál aktív elfoglaltságot, utóbbi nótacsokorral mutatkozott be. Kiss Jánosné elmondta: hetente jönnek össze, sokat beszélgetnek, énekelnek és megünneplik egymás születés- valamint névnapját is.

A keszthelyi Vöröskereszt a térség nyugdíjasai részére már korábban is szervezett találkozási és bemutatkozási lehetőséget: a farsangi időszakban Sármelléken, Juniálisra pedig Cserszegtomajon jönnek össze. – mondta Kapcsándy Mária, a Magyar Vöröskereszt Keszthely Területi Szervezetének vezetője. Az őszi időszakba nagyon jól illik ez a program, hiszen a hagyományos szüreti foglalatoskodásban ez a korosztály még aktívan kivette és ki is veszi részét.

Az aranykorúak első szüreti fesztiválja a fehér asztal mellett vendéglátással és beszélgetéssel fejeződött be, miközben zenei fellépők szórakoztatták őket.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhatvanhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés