KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-05-09 17:02
Tánccal és cumifával ünnepeltek
Címkék: villámcsődület, flashmob, kanga, cumifa, adomány, kórház, csecsemő, bab
Keszthely - Villámcsődülettel gyűjtött adományokat a Keszthelyi Kórház Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályának a keszthelyi kanga csoport. A pénteki programot a Születés hete keretében rendezték meg a Sétáló utcán. A jótékony tánc mellett cumifát is avattak a Goldmark udvarán.

Kisbabájával hátán mintegy 25 anyuka táncolt egyszerre a Sétáló utcán a Goldmark épülete előtt. Az apróságok az úgynevezett kangahordozóban figyelték belülről a villámcsődületet. Sokan pedig őket figyelték; a Sétáló utcán sokan megálltak, elővették telefonjukat, fényképezőgépüket, hogy megörökítsék az eseményt. Az akcióval a Keszthelyi Kórház Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályát támogatta a keszthelyi kanga csoport. Ezt nagy örömmel fogadták az osztály dolgozói.

„Most kimondottan az volt a cél, hogy az újszülött osztálynak meg a csecsemőosztálynak törölközőket, nem új, de jó állapotban lévő kisruhákat, ágyneműket gyűjtsünk, mert sajnos nagyon gyorsan elhasználódnak és mindig van rá szükség.” - nyilatkozta az osztályvezető főorvos, Dr. Mischl Olga.

A villámcsődületben résztvevő anyukák többsége Keszthelyen hozta világra gyermekét, így különösen fontos volt számokra a kórház támogatása. A szülés utáni regenerációs torna tavaly októberben indult el a városban. Az egészség mellett a közösség is fontos tényező a kangásoknak.

„Mottónk az, hogy fitt anyuka, boldog baba és hogy nem kell bébiszitter, nem kell nagymama, tehát nem kell otthon hagyni a kisbabát és ez egy nagyon jó hívóerő. Hiszen nagyon nagy probléma, hogy anyukák hogyan mozogjanak kisbabával. A csapat bővül, mindig jönnek újabb és újabb anyukák és tényleg nagyon-nagyon jó a társaság.”  - mondta el dr. Sorok Biri, kanga-tréner. 

A villámcsődület után cumifát avattak a Goldmark udvarán. Az akció célja az volt, hogy ezzel segítsék a cumiról való leszokást. Az orvosok két éves korig ajánlják ezt a babáknak, de sokan nehezen válnak meg cumijuktól. Az anyukák ezen is örömmel vettek részt.   

A cumifa avatást hagyományteremtő szándékkal hívta életre a Goldmark. A tervek szerint évente két alkalommal lehet majd a cumikat aggatni a művelődési ház udvarában.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázötvenkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés