KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-06-15 13:03
Áldatlan állapotok
Címkék: lakás, önkormányzat, bérlakás
Keszthely - Új bérlakásokat kell építeni és ezeket elérhető kondíciókkal kell bérbe adni – Herold János szerint ez lenne a megoldás a város bérlakásainak és kilakoltatásra váró polgárainak. A Jobbik önkormányzati képviselője szerint a városvezetés jelenleg rossz koncepció mentén próbálja megoldani a lakhatatlan, lerobbant állapotú, üres bérlakások értékesítését.

Keszthely Bem utca 21. Ebben az udvarban több önkormányzati lakás is van, melyekben nem lakik senki. A korábbi lakók, vagy a karbantartás hiánya miatt több városi lakás is hasonló gondokkal küzd. Erre hívta fel a figyelmet Herold János.

„Szomorúan kellett megtapasztalnom, hogy a jelenlegi lakásállapot és ingatlanhelyzet igen sanyarú Keszthely városában. A mai napig a vagyont terheli 74 darab olyan lakás, ami jelenleg lakatlan, mondhatnám lakhatatlan is." - nyilatkozta a politikus.

 A Jobbik önkormányzati képviselője szerint a városvezetés rossz elképzelés mentén halad a lakások ügyében. Herold János azt mondja, hogy a koncepció jelenleg az, hogy csomagban értékesítenek lakásokat, azaz egy jobb állapotú mellé még egy-kettő lerobbant lakást is kínálnak. A képviselő kiemelte, hogy ez idáig egyetlen érdeklődő sem volt erre a kondícióra. Másik nagy problémának a kilakoltatásokat tartja:

„Ebben a hónapban csak Keszthely Városában kettő család fog utcára kerülni, ez már jogerős bírói végzés, illetve végrehajtási stádiumban van. A Jobbik azt gondolja és azt is javasolja, hogy ne várjuk meg, hogy lakásból lakókat kelljen kiköltöztetnünk, hanem találjunk egy olyan áthidaló megoldást  - függetlenül attól hogy mik voltak az előzmények – hogy ne kelljen szembesülnünk nekünk képviselőknek és a városvezetésnek azzal, hogy ebben a városban családokat kell utcára tennünk.”

A Jobbik alapvetően nem támogatja a lakások eladását, de Herold János szerint több olyan ingatlan van, amit nem érdemes felújítani. A politikus kiemelte, hogy inkább újakat kellene építeni, és elérhető kondíciókkal bérbe adni. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * harmincnyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés