KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-07-21 12:44
A legszebb öröm a SÖRÖM!
Címkék: sör, fesztivál, program
Keszthely - Első ízben rendeznek sörfesztivált a keszthelyi Balaton-parton. A szervezők Alsóörs után városunkban is szeretnének hagyományt teremteni a fesztiválhangulatú sörözésnek. A magyar, székely, cseh és angol kézműves sörfőzdéknél mintegy száz féle nedűt kóstolhatnak meg az érdeklődők.

Az egyszerűbb világos söröktől kezdve, a nehezezebb IPA, EPA és porter típusokon át, a könnyed nyári gyümölcsös sörökig mindennel találkozhatnak az érdeklődők az első Keszthelyi Sörfeszten.A szervezők célja, hogy bemutassák azokat a kisüzemi főzdéket, melyeket még kevesen ismernek.

„Megközelítőleg száz féle csapolt sör van, 60 százalék Csehországból, de magyar kisüzemiek, valamint belga, és angol kézműves sörök is vannak.” - mondta el Kóczián László szervező. 

A rendezők szerint az is bizonyítja a kézműves sörök sikerét és térnyerését, hogy már egy multinacionális lánc is elkezdte árusítani azokat.Sörnek nevezhető italok a kr. előtti 7. évezredtől készültek. A mai értelemben vett sör árpamalátából, vízből, komlóból és élesztőből készül. Ezt az idén 500 éves bajor sörtisztasági törvény fekteti le. Az, hogy mikor készült el az első sör, nem tudni – hangzott el Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia történészének előadásában.

„Egy biztos, a kre. 7. évezredtől a gabonából erjesztett alkoholos italt az emberek szeretik, isszák, élvezik. Ami biztos, hogy a mostani sör sokkal finomabb, sokkal tisztább, mert régen nem ismerték a 19. századik a szűrési technikát. Tehát a korabeli sörök szűretlenek voltak,d e nem ilyen szép egységes, opálos, mint a mostani, hanem zavaros italokról beszélünk, nem véletlenül korábban nem is üvegből voltak a sörös edények.” - nyilatkozta a sörtörténész.

A gasztronómiai csodákon kívül zenei és kulturális programokkal is várják az érdeklődőket a móló melletti hűs sétányon. Vasárnapig bezárólag minden este lesz sörivó verseny és sörkóstoló, bulizene és koncertek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhetvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés