KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-10-11 15:54
72 óra kompromisszumok nélkül
Címkék: 72 óra, önkéntes, szemétszedés, egyház
Keszthely - Keszthelyen ötven, országosan pedig összesen nyolcezer fiatal vett részt a "72 óra kompromisszum nélkül" elnevezésű országos szociális önkéntes akcióban. A katolikus, a református és az evangélikus egyház által szervezett programhoz Keszthely második alkalommal csatlakozott. A helyi diákok szemetet szedtek, kiállítás-rendezésben segédkeztek és kidekorálták a Keszthelyi Kórház gyerekosztályát is.

Így fogalmazták meg az elmúlt évben az önkéntes akció lényegét. A katolikus, a református és az evangélikus egyház által szervezett "72 óra kompromisszum nélkül" elnevezésű országos programra idén számos keszthelyi fiatal jelentkezett.

„Szerencsére a tavalyi sikereken felbuzdulva az idén is sokan jelentkeztek, bár szerintem ezt az ötven fős létszámot még lehetne feljebb tornászni. Én szeretném, hogy ha ez természetes dolog lenne, hogy a közösségi életben mindenki aktívan részt vesz, anélkül, hogy bármiféle viszonzást várna.” - nyilatkozta Zsiga Kata, megyei koordinátor.

A résztvevőket a város alpolgármestere is köszöntötte. Nagy Bálint elmondta, hogy Keszthely másodízben csatlakozott az akcióhoz, örömtelinek nevezte, hogy a városban van egy olyan fiatal generáció, aki kész megmozdulni az egyházak hívására.

„Fontos nekünk az, hogy ezek a fiatalok elmondhassák és bebizonyíthassák azt – mind a saját, mind az idősebb generáció számára – hogy érdemes tenni a környezetük szebbé tételéért. Igenis ezeket a fontos keresztény értékeket a mai időkben talán különösen fontos megőrizni, védeni és bemutatni és ezzel egy példát állítani a következő generációk számára is.” - nyilatkozta az alpolgármester.

A köszöntők után a diákok átvehették pólóikat, sapkáikat és a különféle felszereléseket, hogy megkezdhessék az önkénteskedést. Az egyik társaság például a Balatoni Múzeum felé vette az irányt. A diákok itt segítettek berendezni a múzeum nagytermét a hétvégi kiállításra, székeket, padokat, asztalokat pakoltak.

„Én nagyon fontosnak tartom például, hogy segítsünk a közösségnek, valamint jó közösségbe is nagyon szeretek lenni.” - vélekedett Tóth Zoltán, aki a Vajda János Gimnázium tanulója.  

Idén is volt szemétszedés, melynek során a Fő tér és a temetői ABC között tisztították meg környezetüket a diákok. Idén összesen nyolcezer fiatal vett részt a „72 óra kompromisszumok nélkül” akcióban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázhúszonnyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Rezi - Újbor és libalakoma 2017-11-21 15:35
Sármellék - Ötven éves a Tüskevár 2017-11-21 15:29
Keszthely - Székelyföldi freskókból nyílt tárlat a Balaton Színházban 2017-11-21 15:26
Keszthely - Játék és ebéd Szent Erzsébet napján 2017-11-20 16:17
Vonyarcvashegy - Kolbászból volt a kerítés Vonyarcvashegyen 2017-11-20 16:10
Keszthely - Emlékfa a református jubileum alkalmából 2017-11-20 15:25
Keszthely - Dédanyáink mozija 2017-11-20 12:33
Keszthely - 245 éves a Vajda 2017-11-20 12:26
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés