KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2016-10-11 15:54
72 óra kompromisszumok nélkül
Címkék: 72 óra, önkéntes, szemétszedés, egyház
Keszthely - Keszthelyen ötven, országosan pedig összesen nyolcezer fiatal vett részt a "72 óra kompromisszum nélkül" elnevezésű országos szociális önkéntes akcióban. A katolikus, a református és az evangélikus egyház által szervezett programhoz Keszthely második alkalommal csatlakozott. A helyi diákok szemetet szedtek, kiállítás-rendezésben segédkeztek és kidekorálták a Keszthelyi Kórház gyerekosztályát is.

Így fogalmazták meg az elmúlt évben az önkéntes akció lényegét. A katolikus, a református és az evangélikus egyház által szervezett "72 óra kompromisszum nélkül" elnevezésű országos programra idén számos keszthelyi fiatal jelentkezett.

„Szerencsére a tavalyi sikereken felbuzdulva az idén is sokan jelentkeztek, bár szerintem ezt az ötven fős létszámot még lehetne feljebb tornászni. Én szeretném, hogy ha ez természetes dolog lenne, hogy a közösségi életben mindenki aktívan részt vesz, anélkül, hogy bármiféle viszonzást várna.” - nyilatkozta Zsiga Kata, megyei koordinátor.

A résztvevőket a város alpolgármestere is köszöntötte. Nagy Bálint elmondta, hogy Keszthely másodízben csatlakozott az akcióhoz, örömtelinek nevezte, hogy a városban van egy olyan fiatal generáció, aki kész megmozdulni az egyházak hívására.

„Fontos nekünk az, hogy ezek a fiatalok elmondhassák és bebizonyíthassák azt – mind a saját, mind az idősebb generáció számára – hogy érdemes tenni a környezetük szebbé tételéért. Igenis ezeket a fontos keresztény értékeket a mai időkben talán különösen fontos megőrizni, védeni és bemutatni és ezzel egy példát állítani a következő generációk számára is.” - nyilatkozta az alpolgármester.

A köszöntők után a diákok átvehették pólóikat, sapkáikat és a különféle felszereléseket, hogy megkezdhessék az önkénteskedést. Az egyik társaság például a Balatoni Múzeum felé vette az irányt. A diákok itt segítettek berendezni a múzeum nagytermét a hétvégi kiállításra, székeket, padokat, asztalokat pakoltak.

„Én nagyon fontosnak tartom például, hogy segítsünk a közösségnek, valamint jó közösségbe is nagyon szeretek lenni.” - vélekedett Tóth Zoltán, aki a Vajda János Gimnázium tanulója.  

Idén is volt szemétszedés, melynek során a Fő tér és a temetői ABC között tisztították meg környezetüket a diákok. Idén összesen nyolcezer fiatal vett részt a „72 óra kompromisszumok nélkül” akcióban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszáznyolcvan
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés