KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-01-10 15:56
Minden ami gyereknevelés
Címkék: evés, Szülőklub, Pedagógiai Szakszolgálat, előadás
Keszthely - Ma hazánkban a gyermekek negyedét érinti az evészavar. A táplálkozás olyan életszükséglet, mely már az anyaméhben megkezdődik. A nyolc hetes magzatnál már kialakul az agy és az ízlelőbimbók kapcsolata, 16 hetes korában pedig már érzi az ízeket a születendő gyermek. A Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Keszthelyi Tagintézménye a Szülőklubban segíti az édesapákat és édesanyákat a gyerekneveléssel kapcsolatos kérdésekben.

A légzés után a második legelemibb életszükséglet az étkezés, ez minden fejlődési terület alapja. Fél éves korig megduplázódik, egy éves korra pedig megháromszorozódik a babák testsúlya. Ez a legintenzívebb időszak, ha ekkor nem jutnak a kisgyermekek megfelelő táplálékhoz, elmaradnak a növekedésben. Az evészavar minden fejlődési területen problémákat okozhat.

„Mindenkinek meg kell kapni azt a tápanyagot, hogy az idegrendszere, hogy a légzése, hogy a szíve, hogy a mozgásállapota fejlődjön. A mi szempontunkból, pedagógusok szempontjából a legfontosabb a kognitív képességek fejlődése. Kimutatható, hogy a rosszevő gyerekeknek az intelligencia quotiense, tehát az IQ-ja - amit úgy mondunk, hogy általában 100 az emberek nagy többségénél – az 4-5 ponttal is kevesebb lehet.” - mondja Kollár Mária evésterapeuta. 

Ma hazánkban minden negyedik gyereket érinti az evészavar, mely az egész család életminőségére hatással lehet. Ezért fordít rá kiemelt figyelmet a Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Keszthelyi Tagintézménye. A szakszolgálat a Goldmark Károly Művelődési Központtal szervezi a Szülőklubbot. Az evészavar mellett eddig téma volt még például az autizmus, az érzelmi intelligencia és a kommunikáció is.

„Célja, hogy a szülőkkel közvetlenül tudjunk beszélgetni, a szülők közvetlen kérdéseikre kapjanak konkrét válaszokat. A klub kifejezi, hogy nem egy passzív előadói, hallgatóság gyűlik itt össze, hanem a gondolatindító előadás után beszélgetés alakul ki a résztvevők kérdései nyomán.” - magyarázza a Szülőklub célját a program házigazdája, Debreczeni Katalin. 

A szakszolgálat munkatársai legközelebb a hiperaktivitás témájával várják az érdeklődőket, de a családi mentálhigiéné, és az iskolakészültség is terítékre kerül. A program megtalálható a Balaton Színház honlapján és a Műsorolóban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszáznyolcvankilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Színek és formák 2017-10-18 15:33
Keszthely - Fókuszban a szelídgesztenye 2017-10-18 14:45
Keszthely - Hetvenkedtek a hatvanasok 2017-10-18 14:21
Keszthely - Deák Ferencre emlékeztek 2017-10-18 08:33
Keszthely - Az azonnali segítség életeket menthet 2017-10-17 18:07
Keszthely - Az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozták 2017-10-16 16:26
Keszthely - Negyed évszázada a családokért 2017-10-16 16:12
Keszthely - Útközben a reformáció 2017-10-16 14:21
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés