KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-06-08 15:04
Go Boating nyílt nap Keszthelyen
Címkék: Go Boating, vitorlázás, nyílt nap, Yacht Club, Optisul Vitorlásiskola
Keszthely - Vitorlás nyílt napot tartott a Keszthelyi Yacht Club és az Optisul Vitorlásiskola. A program az országos Go Boating rendezvény keretein belül valósult meg, amelyhez idén már 20 egyesület csatlakozott. A program célja, a vitorlássport népszerűsítése. A nyílt napra várták a keszthelyi és környékbeli általános iskolásokat és az érdeklődőket is.

Nagy volt a sürgés-forgás délelőtt a Balatonon. A gyenesdiási iskola diákjai szálltak vízre, hogy belekóstolhassanak a vitorlázás élményébe. A gyerekek egyedül, de természetesen felügyelet alatt gyakorolhatták a hajók kormányzását a kikötő bejáratánál. Sokan eleinte félve szálltak be a sárga csónakokba, de több gyerek már gyakorlott vitorlázó.

„Az volt az első gondolatunk, hogy én mindent szeretek, ami a vízhez kapcsolódik. Úszásra nem nagyon szerettem volna járni, ezért vitorlázunk.” - mondta Funtek Luca, a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola egyik tanulója.

A kis csónakok mellett nagyobb hajókkal is ki lehetett menni a nyílt vízre. Itt már a vitorlásiskola sportolói, valamint a Yacht Club tagjai is segítettek a gyerekeknek a kormányzásban. A szeles időben nagy élmény volt a vitorlázás mindenkinek, emellett pedig azt is megtanulhatták a gyerekek, hogy mire kell figyelni a vízen.              

„Hogy jól evezzünk, meg a kormányozásnál is, nem engedtük el soha a kormánylapátot. Meg, ha fölakadtunk, ezt föl kellett húzni.” - mesélte az iskola másik diákja, Parázs Macell.

A Yacht Club és az Optisul Vitorlásiskola második alkalommal csatlakozott a Go Boating programhoz. A nyílt napot a Magyar Vitorlásszövetség szervezi országszerte a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával. A program célja a vitorlássport népszerűsítése, és a vitorlázás bemutatása a település iskoláinak, illetve az érdeklődőknek. A szervezők azt mondják, Keszthelyen is egyre többen vitorláznak, de még van hová felzárkózni.      

„Most már talán egy kicsit népszerűbb, mint 1-2 évvel ezelőtt volt, de én úgy gondolom, hogy a Balaton fővárosának azért még egy kicsit több kellene. A gyerekeket jobban oda kellene szoktatni a Balatonra, nem csak vitorlázni, úszni, evezni vagy bármilyen vízi sportot csinálni. De a vitorlázás nyilván nagyon fontos lenne, különösen a Keszthelyi Yacht Club számára.” - hívta fel a figyelmet Tompos Kálmán, a Keszthelyi Yacht Club elnöke.

A résztvevők a parton megtanulhatták a nyolcas csomó kötését is. Sokan ezt is már gyakorlottan csinálták, de voltak olyanok is, akik először próbálkoztak a vitorlázók egyik legfontosabb csomójának megkötésével. A vitorlásiskola oktatója, Buzás Attila egy rövid elméleti oktatást is tartott a gyerekeknek.          

Regman Karola - Keszthelyi TV        

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés