KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-07-18 15:49
Bukócső
Címkék: roncsderbi, bajnokság, autóverseny, Faludi sík
Gyenesdiás - Több, mint 50 versenyző indult a negyedik gyenesdiási roncsderbin. A versenyzők látványos futamokban mérhették össze a saját ügyességüket és autóik képességeit. A nézőközönség egy-két látványos ütközésnek és borulásnak is szemtanúja lehetett.

Zsigulik, Trabantok és Szöcskék is versenyeztek vasárnap Gyenesdiáson. Az országos roncsderbi bajnokságon több kategóriában, többek között széria kicsi, széria nagy és szerelő futamokban is indulhattak a versenyzők. A program a nézők körében is nagyon népszerű.

„Én már itt többször voltam, de ez idén az első alkalmunk. Most úgy helyezkedtünk, legalábbis én úgy gondoltam, hogy a széljárás nekünk itt nagyon jó, mert öt kanyart belátni.” - mondta egy néző, Joó István.

A mezőnyt leginkább a férfiak uralták, de a női versenyzők is nagyon szépen teljesítettek. Mórocz Patrícia egy 1,5-ös Honda CRX-szel állt rajtvonalhoz, amellyel a második helyet sikerült megszereznie.

„Még 2006-ban, azaz 11 éves koromban kerültem bele apukám révén. Eljöttünk segíteni egy roncsderbire még Vátra, Vas megyébe. Ott láttuk, hogy mennek gyerekek is Trabanttal, tehát volt külön gyerekkategória, és úgy kezdtem el én is, Trabanttal.” - tájékoztatott a versenyző.

A versenyzők autói roncsoknak tűnnek, azonban számos munkaóra, és több százezres befektetés áll a versenyjárgányok mögött. A futam során, a célegyenesben akár 100 km/órás sebességre is felgyorsíthatnak, a váltó, illetve a futómű azonban nehezen bírja a murvás-földes útviszonyokat. A verseny szabályzata szerint a szándékos ütközés tilos. A programot négy éve szervezi a Kustánszeg SE, akik a jövőben is folytatják a megkezdett hagyományt.

„Valójában, ma kaptunk bíztatást a polgármester úrtól, hogy szeretnék, hogy maradjon. Abban maradtunk, hogy mi jövünk lelkesen, és csináljuk. Nagyon jó a hangulat, nagyon jó a pálya, nagyon jó a közönség. Tehát minden ideális a jó versenyzéshez.” - emelte ki a verseny főszervezője, Lakatos Dezső.

A verseny nézői nem csak látványos futamokat, hanem borulásokat is láthattak a derbin. A verseny tétje a minél jobb helyezés és az azzal járó dicsőség megszerzése volt.

Regman Karola - Keszthelyi TV         

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázhúszonegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés