KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-08-15 08:22
Füstölt pontyos szendvics az év strandétele
Címkék: strandétel, beach food, Pulled Ponty, Paletta Bisztró, Vitorlás Bisztró, Balatoni Kör
Keszthely - Másodszor hozta el egy keszthelyi bisztró az Év strandétel verseny fődíját. A Palettának idén a Pulled Ponty szendviccsel sikerült győzedelmeskednie, de jól szerepelt a Városi strandon tavaly megnyílt Vitorlás Bisztró is. A Balatoni Kör által szervezett megmérettetés célja a vendéglátós szakemberek tudásának elismerése mellett a balatoni alapanyagok népszerűsítése.

A Pulled Ponty Szendvicset készítik a Paletta Bisztróban. A helyben füstölt ponttyal, zöldfűszeres nemesbüki ordával és hagymával töltött bagel február óta gazdagítja a bisztró kínálatát, és nagyon népszerű a vendégek körében. Idén ennek a szendvicsnek sikerült győzedelmeskedni a Balatoni Kör által megszervezett Év strandétele versenyen.

„Az elképzelésünk az volt, hogy a New York Bagel mintájára egy nagyon egyszerű, hideg szendvics jöjjön létre, , amelyet bármely napszakban, bárhol, bármikor, bárki tud fogyasztani. Szerencsésen leteszteltük Budapesten februárban  a Töltött Hold fesztiválon, ahol gyerekektől az idősekig nagyon szívesen ették, fogyasztották az emberek.” - mondta Bezerics Dániel, a Paletta Bisztró tulajdonosa.

A Balatoni Kör 2015-ben rendezte meg először az Év strandétele versenyt, mely szorosan kapcsolódik  a szervezet beach foodot népszerűsítő kampányához. A megmérettetésre előválogatás után kerülhetnek be az északi és a déli parton található strandbisztrók. A feltételek között szerepel többek között az, hogy a nevezett étel friss, helyi alapanyagokból készüljön, gyorsan elkészíthető legyen és természetesen szerepeljen a vendéglátóhely étlapján.

„Nagyon fontos nekünk, hogy legyen benne egy balatoni csavar is. Azt nagyon szeretjük, ha a helyi alapanyagok mellett van egy ilyen kis fricska. Több ilyen is volt, például a fenyvesi Tortizza, az is egy ilyen pizza-tortilla. Tehát ilyen népszerű nemzetközi sztenderdeknek adunk egy helyi csavart, és ez szerintem egy jó irány, és ha valami kis balatonit is beleviszünk, az még jobb.” - hívta fel a figyelmet Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője.

Keszthelyről idén ketten is indultak a versenyen, a Paletta mellett a tavaly nyílt Vitorlás Bisztró is megmérette magát. Ők egy könnyed, nyári levessel indultak, amelynek az alapját a saját szedésű marcali eper adta. Ehhez jött még egy forró túrógombóc és eperszósz, a kreációt pedig friss eperszemek, menta és virágdekoráció teszi teljessé.

„Ez nem olyan bonyolult, mint amilyennek gondolnák az emberek. Tavaly nyitásra mi megálmodtuk ezt az eperkrémlevest túrógombóccal, mert számunkra ez jelenti a nyarat, meg amit mindenki szeret. Az epernek a frissessége, a túrónak az üdesége a mi fejünkben a párommal úgy állt össze, hogy ebből egy leves lesz igazából. Felkerült a tavalyi étlapra, és ez volt a sláger, a tavalyi nyárnak a slágere.” - emelte ki Frank Noémi, a Vitorlás Bisztró tulajdonosa.

Az idei versenyen rendkívül erős volt a mezőny, és leginkább a szendvicsek domináltak. A keszthelyi bisztrókban természetesen továbbra is lehet kóstolni a zsűrizett étkeket, a szervezők pedig jövőre is várják a kreatív, és helyi alapanyagokból készülő strandételeket.

Regman Karola - Keszthelyi TV                                     

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázhúszonhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés