KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-15 16:16
A minőség elismerése a kamarai védnöki tábla
Címkék: védnöki tábla, kamara, Balaton, étterem
Egervár - Átadták a kamarai védnöki táblákat. Három Balaton-parti megye, Somogy, Veszprém és Zala vendéglátóipari vállalkozásai pályázhattak a címre, melyet idén 8 vendéglátóhely érdemelt ki. Zalából hárman vehették át az oklevelet tegnap az egervári várkastélyban. A három Balaton-parti kamara felváltva rendezi meg az átadási ünnepségeket. Idén a zalain volt a sor.

A vendéglátók és a vendégek számára a kamarai védnöki táblák a minőség elismerését jelentik. A minősítést a három Balaton-parti megye iparkamarája tizenöt évvel ezelőtt hozta létre. Eddig a régióban összesen százötvenen birtokolják a címet, ebből harminckilenc zalai, illetve kilenc keszthelyi étterem. A kezdeményezés országszerte egyedülálló.

„Én azt gondolom, hogy ez egy olyan terület, ahol az ember szívesen lát ilyet a bejáratnál, mert az egyfajta bizalmat kölcsönöz. Ha azt látom, hogy szakácsot felveszünk, cukrászt keresünk, felszolgálókat várunk, akkor azt mondom, hogy ki főz itt, vagy ki fogja nekem kihozni – tehát ez nem jó üzenet, de jó üzenet az, ha ilyen elismerések vannak a ház falán és azt gondolom, hogy ezekkel nem szabad fukarkodni, aki valamit jól tesz, az megérdemli” - nyilatkozta Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara turizmusért felelős alelnöke.  

Ebben az évben a három megyéből kilenc, a zalaiak közül három étteremnek ítélték oda a védnöki táblát. A rendszer sajátossága, hogy szakemberek értékelnek szakembereket. Az üzletek maguk neveznek, de utólag tudják meg, hogy a zsűri mikor pontozott.

Mazzag Ferenc, a Zala megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke: „A bírálók másik megyéből, független jó szakemberek jönnek bírálni ezeket a vendéglátó egységeket és aki eléri a bizonyos pontszámot az megkapja ezt a védnöki táblát és kihelyezheti a vendéglőre. ez egy minősítés tulajdonképpen, mert ezt háromévente felülvizsgálják – ugyanúgy külön szakemberek, másik megyéből jönnek és ha nem felel meg a minőség, visszavonják ezt a táblát.”  

Az átadón több előadás mellett Buday Péter mesterszakácsot is meghallgatták, aki a minőség és a munkaerőhiány kapcsolatáról beszélt. A program a korábban már kiérdemelt oklevelek megerősítésével zárult.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázötvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Színek és formák 2017-10-18 15:33
Keszthely - Fókuszban a szelídgesztenye 2017-10-18 14:45
Keszthely - Hetvenkedtek a hatvanasok 2017-10-18 14:21
Keszthely - Deák Ferencre emlékeztek 2017-10-18 08:33
Keszthely - Az azonnali segítség életeket menthet 2017-10-17 18:07
Keszthely - Az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozták 2017-10-16 16:26
Keszthely - Negyed évszázada a családokért 2017-10-16 16:12
Keszthely - Útközben a reformáció 2017-10-16 14:21
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés