KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-21 16:19
Versengtek a campusok
Címkék: egyetem, sportnap, Georgikon
Keszthely - Nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség is legalább ugyanannyira fontos a jövő értelmisége számára – ez a célja a tavaly útjára indult Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának. Az UNESCO által életre hívott programhoz idén is csatlakoztak a Pannon Egyetem campusai, köztük természetesen a Georgikon is. Több versenyszámban meg is mérkőztek egymással az egyes karok.

Az ingafutáshoz 14 lelkes egyetemista és egy oktató is felsorakozott. Ez volt az egyik olyan szám, melyben a campusok egymással versengtek. Keszthelyen, Veszprémben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen is egy órája volt a résztvevőknek, hogy minél több távot teljesítsenek. Az egyébként tollaslabdázó Dancsa Barbara kifejezetten e szám miatt jött el a sportnapra.

„Nagyon szeretek futni. Egyébként az egyetemi sportnap szerintem nagyon hasznos, mert tényleg minden sportolni vágyó le tud jönni és be tudjuk bizonyítani, hogy tényleg mire vagyunk képesek és az egyetemek közötti verseny is fennáll. Szerintem ez nagyon jó, mert nagyon sokan, például a fiúk is most azért futnak, hogy akármelyik egyetemnél jobbat fussunk” - nyilatkozta a Georgikon hallgató.

Kosárlabda büntető dobóverseny is volt. Itt szintén egy órája volt a hallgatóknak a pontszerzésre. Végül a Georgikon 14 sportolója 798 büntetőt értékesített. A harmadik campusok közti szám pedig az ergométeres verseny volt.

Pintér Ákos, megbízott tanszékvezető: „Különböző sportágakat szervezünk még ezen kívül. sajnos idén a rossz idő miatt beszorultunk; a lovaglás, az íjászat, a streetball, a kispályás foci, illetve a lábtenisz, tenisz elmarad kinn, viszont itt benn azért tollaslabdára, asztaliteniszre, kis dartsra van még mellette lehetőség. Egy tanár-diák focimeccset rendezünk hat órától, majd egy kidobó játék, tűzharc csapatverseny zárja a ma esti sportnapunkat.”  

Az UNESCO által elindított Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának az a célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. 14 órától rektori szünet tette lehetővé, hogy minél többen részt tudjanak venni a programon. A Georgikonon két fél év kötelező testnevelés van a hallgatóknak. A karon igyekeznek motiválni a fiatalokat, számos lehetőséget biztosítanak. Egy helyben végzett kutatás szerint az első évesek mintegy egyharmada nem sportol rendszeresen.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázkilencvennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés