KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-26 16:03
Több mint egymillió LEGO-ból építkeztek a kockabarátok
Címkék: lego, kiállítás, kockabarát
Keszthely - 1200 négyzetméteren, 15 kiállító, több mint egymillió elemből építette fel a Kockabarátok idei LEGO kiállítását. Az érdeklődőket nem csak óriási és különleges építményekkel, hanem játszósarkokkal és LEGO börzével is várják. Filmjelenetek, munkagépek, vidámpark, csatahajó és számos különleges építmény várja a Keszthelyre látogatókat.

Elsősorban az épületek és a városok megszállott építője Barta Tamás. A budapesti fiatalember első alkalommal mutatkozik be kiállításon. Mint szinte minden megszállott legós, ő is gyerekkorában kapta az első készleteket, ám komolyabbra felnőtt korában fordult a szenvedély.

„Két-három éve nagyjából anyu kitalálta, hogy egy gardróbé kisöprést csináljunk és akkor így előkerültek a gyerekkori legók és társasjátékok és akkor nekiálltam így ezeket a régi készletek átnézni, kipótolgatni az esetleges hiányokat, így újraéleszteni a részleteket. Ez annyira jól sikerült, hogy folyamatosan nekiálltam újra és újragondolni a dolgokat, meg bővíteni a készleteket” - mondta Barta Tamás. 

Tavaly szervezték meg először a programot egy keszthelyi áruház emeletén. Mintegy 3500 látogatója volt a tárlatnak, az akkori szépszámú közönség miatt döntöttek úgy a szervezők, idén is megmutatják építményeiket. A tavalyi évhez képest több újdonság – például kibővített játszóház és LEGO börze is színesíti az egy hetes programot. 

„A mennyiség eleve, tehát egy játszóházba annyi LEGO van, amit itt sok embernek a reakciójából tapasztalok, hogy otthon közel sincs ennyi LEGO-juk, illetve olyan építményeket láthatnak, amik annyira monumentálisak, amiket egy otthoni kollekcióból egyáltalán nem lehet megépíteni. Illetve beszélgethetnek az építőkkel, kérhetnek tanácsokat ötleteket” - nyilatkozta Suszter Zoltán főszervező. 

Az 1200 négyzetméteres területen nem csak a szemnek, a kéznek is jut a LEGÓ-ból. Az un. Technik LEGO elemeiből például egy sűrített levegővel működő szerkezet is kipróbálható. A játszóasztaloknál és játszósarkokban pedig mindenki építőkockákat ragadhat. Bence és Máté Nyirádról érkezett, kifejezetten a kiállítás miatt jöttek el családjukkal.

Németh Bence„Van jó sok tank, azok is nagyon jók voltak, meg még volt jó Star Wars LEGÓ is, meg ezek is tök jók voltak.”

A kiállítás egy héten át október 1-ig várja a látogatókat. Hétköznaponként 14-20 óráig, hétvégén pedig már délelőtt 10 órától nyitva áll a LEGO birodalom kapuja. Hétköznap délelőttönként óvodai és iskolai csoportokat is fogadnak a kockabarátok.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhetvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Gesztenyesütés és karácsonyi vásár 2017-12-13 11:17
Keszthely - Vadak képekben 2017-12-13 11:11
Alsópáhok - Adventi mese napközi 2017-12-12 16:25
Keszthely - Pannon Pódium Keszthelyen 2017-12-12 16:01
Keszthely - Ünnepre készülődve 2017-12-12 11:29
Keszthely - Fellobbant a második gyertya lángja 2017-12-11 14:23
Keszthely - Hizlalják a jeget, de az időjárás nem kedvez 2017-12-08 14:55
Alsópáhok - Két teherautó ütközött Alsópáhokon 2017-12-08 14:53
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés