KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-09-29 11:33
Fafaragó tábor Vonyarcvashegyen
Címkék: tábor, fafaragás, favágás, szerszámok
Vonyarcvashegy - Motorfűrészek zaja veri fel a csendet Vonyarcvashegy egyik utcájában. Nem favágás, hanem fafaragó tábor zajlik itt. A helyiek már megszokhatták a pár napig tartó motorzúgást, mivel ez már a huszadik ilyen megmozdulás. A települést díszítik az itt készült alkotások.

A láncfűrésznek van a legnagyobb szerepe ebben a fafaragó táborban Vonyarcvashegyen. A durva szerszámokkal finom alkotások készülnek: játék- és mesefigurákkal díszített padokra érkezett a felkérés a főtámogató önkormányzattól. Csiga, béka, darázs és egyéb állatok egyaránt díszítik majd a szabadtéri bútorokat.

"8-10 padot szeretnénk megoldani. Süni, róka lesz, ami eszünkbe jut. Mindenki különböző dolgokat, méh, darázs. Az lenne a lényeg, hogy ne legyen balesetveszélyes és a gyerekeknek azért tetsszen - ezt próbáljuk megoldani. Mindenki régi fás, különböző helyekről vagyunk. Horvátország, Zala, én Pest megyéből. A fele összeszokott csapat, de vannak új arcok is. A hangulat jó. Reméljük, hogy kész’ is leszünk hétvégére." - mondta el Beretvás Csanád, faszobrász.

A tábor a Telenkó üdülő udvarán zajlik. Az idén készülő alkotások a strand játszóterén lesznek elhelyezve.  A technikát, a módszert és a stílust mindenki szabadon választhatja meg. Akik elfogadják a meghívást, nagyon szeretik a fát, mint alapanyagot és szeretnek is vele dolgozni. A táborban mindent biztosít az önkormányzat a számukra, ami az egy hetes munkához és tartózkodáshoz kell. A két-három méter hosszúságú, negyven cm átmérőjű rönköket a balatonfelvidéki erdőgazdaság biztosította.

"A Lidó strand játszóterei mellé készítünk ülőalkalmatosságokat, padokat a szülők részére, kapcsolódóan a játszóterek tematikájához. Tehát mese és állatfigurás padok készülnek. Jelenleg hat fő dolgozik a táborban. Egy vendégfaragónk van Horvátországból, a többiek Magyarországról érkeztek. Az előző táboroknak a törzsgárdája van itt. Több vendéget szerettünk volna fogadni, egyéb okok végett nem tudtak részt venni. Egészségi okok, munkahelyi elfoglaltság végett." - tájékoztatott Major Lajos, a fafaragó tábor vezetője.

Az ezekkel a szerszámokkal való faragás hatalmas erőnlétet, fizikai helytállást kíván meg a résztvevőktől. Természetesen nem csak láncfűrésszel dolgoznak. Kalapács, véső, elektromos csiszoló egyaránt szerepel a repertoárban. A táborba Horvátországból, Szigetújfaluról, Letenyéről, Nagykanizsáról vasárnap érkeztek meg a művészek. A munka szombatig fog tartani. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázharminchét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Gesztenyesütés és karácsonyi vásár 2017-12-13 11:17
Keszthely - Vadak képekben 2017-12-13 11:11
Alsópáhok - Adventi mese napközi 2017-12-12 16:25
Keszthely - Pannon Pódium Keszthelyen 2017-12-12 16:01
Keszthely - Ünnepre készülődve 2017-12-12 11:29
Keszthely - Fellobbant a második gyertya lángja 2017-12-11 14:23
Keszthely - Hizlalják a jeget, de az időjárás nem kedvez 2017-12-08 14:55
Alsópáhok - Két teherautó ütközött Alsópáhokon 2017-12-08 14:53
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés