KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-05 17:50
Hála és tisztelet az időseknek
Címkék: idősek napja, Idősek Otthona, köszöntés, világnap
Keszthely - Októberben világszerte, így Keszthelyen is köszöntik a szépkorúakat az idősek világnapja alkalmából. A város Idősek Otthonában immár hagyomány, hogy műsorral és szeretetvendégséggel ünnepelnek a bentlakók és a klubtagok. Az intézmény vezetősége nem csak ezen a napon, hanem egész évben igyekszik megszínesíteni a szépkorúak mindennapjait.

Palotás Ágnes operett műsorával köszöntötték az időseket Keszthelyen. Az Idősek Otthonában ismert slágerek csendültek fel, amelyeket a közönség együtt énekelt az előadóval. Szép Mária az otthonban lakik, és nagyon szívesen fogadja ezeket a rendezvényeket.

„Mi nagyon szeretjük ezeket a rendezvényeket. Én most már hat éve itt vagyok az otthonban, és nagyon meg vagyok vele elégedve.” - mondta az otthon lakója.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-ét az idősek világnapjává. A keszthelyi rendezvényt Ruzsics Ferenc és Nagy Bálint, alpolgármester is megtisztelte. A polgármester kiemelte, az idősek felkarolása nagyon fontos, hiszen hatalmas tudással és tapasztalattal rendelkeznek. Az önkormányzat által fenntartott Idősek Otthona mindent megtesz azért, hogy lakói tartalmasan tölthessék öreg napjaikat.

„Február 14-én kerültem az otthonba, és teljesen új fiú vagyok, mind otthon lakói. Azt tudom mondani, amit az otthonban adnak, minden tiszteletet, becsületet, nagyon elegendő.” - emelte ki Mészáros Ferenc, egy másik lakó.

Az otthon lakóit Királyné Domaházi Csilla Ferenc pápa szavaival köszöntötte. Az intézmény vezetője elmondta 70 férőhellyel működik az otthon. Az itt lakók közül többen ápolásra szorulnak, de vannak köztük még aktív idősek is, akik igénylik a változatos programokat.

„Az idősek velünk élők. Olyan emberek, akik mögött van nagyon sok múlt, nagyon sok tevékenység, nagyon sok szeretet, nagyon sok törődés. Mi hálásak vagyunk és köszönettel tartozunk nekik, hogy együtt lehetünk velük, és együtt ünnepelhetjük ezt a tényleg világszerte elismert október 1-ét.” - hívta fel a figyelmet az intézményvezető.

Októberben az egész hónap az idősekről szól, számos eseményt szerveznek a bent lakóknak és a bejáró klubtagoknak is. Az időseket nem csak az otthonban, hanem a Balaton Színházban és a Balatoni múzeumban is tartalmas programokkal örvendeztetik meg.

Regman Karola - Keszthelyi TV         

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázhúszonnyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés