KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-09 14:52
Kalandos könyvtártúra
Címkék: könyvtár, olvasók, túra, diákok
Keszthely - Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár a kezdetektől bekapcsolódott. Minden évben egy hetes programokkal várják ilyenkor az olvasókat. Könyves vasárnapon pedig ingyenes szolgáltatásokat vehetnek igénybe akik betérnek a könyvtárba. Három éve a legizgalmasabb program a kalandos könyvtártúra ,ahol az olvasni szerető diákok vehetnek részt.

A gyermekkönyvtár vezetője, Magyar Szilvia  segített a könyvtári kalandtúra  résztvevőinek a feladatok megismerésében.  Egymás nevének megjegyzésével, sorolásával próbáltak ismerkedni azok a diákok akik részesei lehettek az idei késő estig tartó programnak a Fejér György Városi Könyvtárban. Tizenkilencen voltak, mindannyian jutalomként kapták a lehetőséget. Ők olvastak legtöbbet az elmúlt évben.

Az ismerkedést  követően már lámpával, sötétben folytatódott a vetélkedés. A könyvtár bemutatása után a csapatok könyvek, könyvtári események után kutattak.

 Varga Dorka és  Fülöp Mira is egy csapatot alkottak. Ügyesen dolgoztak, bár a feladatok nem voltak egyszerűek. A diákoknak a felnőtt könyvtárban helyismeretük sem volt.  A csapatmunka, a közös gondolkodás, az ismeretek jó felhasználása  és a gyorsaság nagyon fontos volt. Néhol azonban  adódtak nehézségek.

A könyvekből előkerültek elrejtett betűk is. Amit a gyerekek összeraktak és egy olvasásra buzdító jelmondatot kaptak. Az est folyamán előadást is hallgathattak a csillagokról. Gyorsan elrepült az idő a kalandos  program részvevői sajnálták, hogy nem alhatnak a könyvtárban.

Könyves vasárnapon is nyitva volt a könyvtárak kapuja. Ingyenes szolgáltatással várták a betérőket. Sokan éltek a vasárnapi nyitvatartással. A Könyves vasárnapon 253 látogatója volt a két keszthelyi könyvtárnak, 211 új olvasó iratkozott be és 24 főnek engedték el a megbocsátás napján a késedelmi pótlékot.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhetven
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés