KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-09 16:10
Több mint hétszáz gyerek ismerkedett az erdőkkel
Címkék: erdők hete, természet háza, állat, növény
Gyenesdiás - Az erdők értékeire és azok védelmére hívta a figyelmet az erdők hete rendezvénysorozat. A programhoz idén is csatlakozott a Természet Háza. Itt elsősorban a Keszthelyi-hegység növény- és állatvilágát mutatták be a gyerekeknek. A pénteken zárult egy hetes programon több mint hétszáz óvodás és iskolás vett részt.
Több mint hétszáz gyerek ismerkedett az erdőkkel

A Természet Házában már a nyitás óta csatlakoztak az erdők hete rendezvénysorozathoz. Egy héten át várták a csoportokat az ingyenes programra. Az utolsó nap Balatonszentgyörgyről és Zalaszentlászlóról jöttek a gyerekek és kísérőik. A Kerekerdő Óvoda vezetője, Gondos Zsuzsanna szerint nagyon színvonalas a látogatóközpont és érdemes volt elhozni a gyerekeket:„Nagyon-nagyon közel áll a gyerekek lelkéhez az állatvilág és növényvilág, annál is inkább, hogy mi rengeteget járunk velük és hála Istennek a családok beállítottsága is ilyen, hogy viszik a gyerekeket kirándulni, hogy megismerkedjenek az erdők, mezők állataival, növényeivel. Azt gondolom, mindenképpen hasznos, hogy eljöttünk.”

A kiállítás felfedezését egy feladatlappal kötötték össze. Így játékos formában bővíthették ismereteiket a gyerekek. A Természet Házában azt tapasztalják, évről évre népszerűbb a program. Idén már több mint hétszáz gyereket fogadtak és szinte ugyanennyi felnőtt kísérőt. 

„A Természet Háza alapjáratában a Keszthelyi-hegység növény-állatvilágát mutatja be és mi ezt próbáltuk összekötni az erdők hete programsorozattal, hogy a gyermekek az erődről tanuljanak, az erdei állatokról tanulhassanak, vagy a már meglévő információikat kicsit kibővíthessék és itt átélhessék, tapasztalhassák, hogy mi milyen, hogy működik egy erdőn belül, az erdő életvilágában” - nyilatkozta Csali Nikolett, ökoturisztikai munkatárs. 

Az erdők hete egy országos rendezvénysorozat, több mint száz helyen biztosítottak erdővel kapcsolatos témakörben programokat a résztvevő intézmények, szervezetek.A kezdeményezés fő célja megmutatni az erdők értékeit, és felhívni a figyelmet védelmük fontosságára, valamint az erdészetek munkájának jelentőségére.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * húszonegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés