KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-13 13:14
Ne lőjön mellé!
Címkék: NAV, szabály, lőfegyver, vadász, vadásztrófea
Keszthely - Az Európai Unión belül, vadászati célból való lőfegyver- és lőszerszállítás szabályait külön rendelet határozza meg. A Nemzeti Adó és Vámhivatal ezzel kapcsolatosan bocsátott ki tájékoztatást - kitérve a vadásztrófeákat illető szabályokra is..

Amíg a vadászok el nem hagyják Magyarország területét, más szabályok vonatkoznak rájuk. A fegyverek, lőszerek és trófeák határainkon kívülre való szállításához, vagy hazánkba való behozatalához külön engedélyek szükségesek. Európai uniós állampolgár vadászati, sportcélú vagy önvédelmi lőfegyvert és a hozzátartozó lőszereket az Európai Unió területére európai lőfegyvertartási engedély birtokában szállíthat. Ezt az engedélyt a lőfegyverek, lőszerek szállításakor magánál kell tartania és az engedélyt másra nem ruházhatja át.

"A harmadik országból érkező utas részéről a Nemzeti Adó és Vámhivatal lőfegyver kísérő igazolványt állít ki. A nem uniós állampolgárnak a beutazáskor igazolnia kell a lőfegyvertartási jogosultságát, valamint azt, hogy a lőfegyverét milyen célból szeretné Magyarország területére beszállítani. Ha vadászati céllal érkezik az országunkba, akkor a vadászati célt a vadásztatást szervező meghívó levelével tudja igazolni. A fegyvertartási jogosultságot pedig a nemzeti fegyvertartási engedélynek a bemutatásával." - nyilatkozta Joó Hilda, a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

A vadászaton elejtett vadásztrófeákat is csak engedéllyel lehet szállítani. Nemzeti értékké nyilvánított vadásztrófeát Magyarországról csak az Országos Trófeabíráló Testület engedélyével lehet meghatározott célra kivinni. A vadásztrófeát az ország területéről történő kilépéskor a magyar hatósági állatorvos által kiállított állat-egészségügyi bizonyítványnak is kísérnie kell.

"Vadászat során elejtett állat vadásztrófeájának Magyarország területéről történő kiviteléhez trófeabírálati lap szükséges. Ezen kívül be kell mutatni a hatósági állatorvos által kiállított állategészségügyi bizonyítványt is. Elhullott, vagy nem közvetlen elejtésből származó állat trófeájának, illetve hullott agancsnak a kiviteléhez a megyei kormányhivatalok által kiállított trófea kiviteli engedélyt kell bemutatni." - mondta el a NAV sajtóreferense.

Nemzeti értékké nyilvánított vadásztrófea Magyarországról történő kiviteléhez fentieken kívül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kivitelt engedélyező határozata is szükséges. Vadásztrófea kizárólag az állategészségügyi határállomással rendelkező határátkelő helyen hozható be az Európai Unióba. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszáznégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés