KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-13 13:14
Ne lőjön mellé!
Címkék: NAV, szabály, lőfegyver, vadász, vadásztrófea
Keszthely - Az Európai Unión belül, vadászati célból való lőfegyver- és lőszerszállítás szabályait külön rendelet határozza meg. A Nemzeti Adó és Vámhivatal ezzel kapcsolatosan bocsátott ki tájékoztatást - kitérve a vadásztrófeákat illető szabályokra is..

Amíg a vadászok el nem hagyják Magyarország területét, más szabályok vonatkoznak rájuk. A fegyverek, lőszerek és trófeák határainkon kívülre való szállításához, vagy hazánkba való behozatalához külön engedélyek szükségesek. Európai uniós állampolgár vadászati, sportcélú vagy önvédelmi lőfegyvert és a hozzátartozó lőszereket az Európai Unió területére európai lőfegyvertartási engedély birtokában szállíthat. Ezt az engedélyt a lőfegyverek, lőszerek szállításakor magánál kell tartania és az engedélyt másra nem ruházhatja át.

"A harmadik országból érkező utas részéről a Nemzeti Adó és Vámhivatal lőfegyver kísérő igazolványt állít ki. A nem uniós állampolgárnak a beutazáskor igazolnia kell a lőfegyvertartási jogosultságát, valamint azt, hogy a lőfegyverét milyen célból szeretné Magyarország területére beszállítani. Ha vadászati céllal érkezik az országunkba, akkor a vadászati célt a vadásztatást szervező meghívó levelével tudja igazolni. A fegyvertartási jogosultságot pedig a nemzeti fegyvertartási engedélynek a bemutatásával." - nyilatkozta Joó Hilda, a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

A vadászaton elejtett vadásztrófeákat is csak engedéllyel lehet szállítani. Nemzeti értékké nyilvánított vadásztrófeát Magyarországról csak az Országos Trófeabíráló Testület engedélyével lehet meghatározott célra kivinni. A vadásztrófeát az ország területéről történő kilépéskor a magyar hatósági állatorvos által kiállított állat-egészségügyi bizonyítványnak is kísérnie kell.

"Vadászat során elejtett állat vadásztrófeájának Magyarország területéről történő kiviteléhez trófeabírálati lap szükséges. Ezen kívül be kell mutatni a hatósági állatorvos által kiállított állategészségügyi bizonyítványt is. Elhullott, vagy nem közvetlen elejtésből származó állat trófeájának, illetve hullott agancsnak a kiviteléhez a megyei kormányhivatalok által kiállított trófea kiviteli engedélyt kell bemutatni." - mondta el a NAV sajtóreferense.

Nemzeti értékké nyilvánított vadásztrófea Magyarországról történő kiviteléhez fentieken kívül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kivitelt engedélyező határozata is szükséges. Vadásztrófea kizárólag az állategészségügyi határállomással rendelkező határátkelő helyen hozható be az Európai Unióba. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázkilencvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Színek és formák 2017-10-18 15:33
Keszthely - Fókuszban a szelídgesztenye 2017-10-18 14:45
Keszthely - Hetvenkedtek a hatvanasok 2017-10-18 14:21
Keszthely - Deák Ferencre emlékeztek 2017-10-18 08:33
Keszthely - Az azonnali segítség életeket menthet 2017-10-17 18:07
Keszthely - Az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozták 2017-10-16 16:26
Keszthely - Negyed évszázada a családokért 2017-10-16 16:12
Keszthely - Útközben a reformáció 2017-10-16 14:21
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés