KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-13 13:48
“A Balaton mindenkié.”
Címkék: Balaton, Jobbik, sajtótájékoztató, program
Keszthely - A közlekedésről, az egészségügyi szolgáltatásokról, a balatoni halról, a közbiztonságról és a Balaton-part felszabadításáról is szó esett kedden a Jobbik Magyarországért Mozgalom keszthelyi sajtótájékoztatóján. A párt Balaton Munkacsoportja a tó körül élőket érintő, legfontosabb problémákra igyekszik megoldást találni.

Dr. Weller-Jakus Tamás, Zala megye 2. választókerületének képviselőjelöltje elmondta, a turizmus szempontjából rendkívül fontos lenne az M7-es autópálya 2x3 sávossá tétele és a 84-es út gyorsforgalmivá alakítása. A Jobbik tervei közt szerepel a balatoni körvasút kialakítása, a vízi közlekedés módosítása és a sármelléki reptér fejlesztése is. Mindezek az egész Balaton térségét érintik – tette hozzá a politikus.                    

„Pontosan ez a célja a Balaton mindenkié programnak, hogy nem csak Keszthelyen, hanem – mi konkrétan régióban gondolkodunk – tehát konkrétan az egész Balatonon a meglévő, mostani vendégéjszakák száma lehetőleg növekedjen, és így az itt élő embereknek több bevétele, a megélhetése jobbá, könnyebbé váljon.” - emelte ki a Zala megyei képviselőjelölt.

A sajtótájékoztatón részt vettek Somogy és Veszprém megye képviselőjelöltjei is. Potocskáné Kőrösi Anita a közbiztonság kapcsán kiemelte, a vízirendőrség eszközeinek fejlesztése és létszámának növelése a cél, valamint szükség van a rendőrök megerősített munkájára is. Dr. Steinmetz Ádám a balatoni hal és halászat fontosságáról beszélt. Rig Lajos az egészségügy kapcsán sürgősségi fogadópontok felállítását javasolta azokon a településeken, ahol nincs aktív betegellátás. Kepli Lajos a Balaton-part felszabadításának tervéről számolt be.                             

„Mi azt szeretnénk, hogyha felszabadítanánk a Balaton partnak a lehető legnagyobb részét, és szabadon hozzáférhetővé tennénk. A Balaton törvény is előírja már 2000 óta, hogy a parti települések belterületi partszakaszának a 30%-át sétány formájában hozzáférhetővé kell tenni, ez a mai napig nem valósult meg. A Jobbik programjában ennek a megvalósítására teszünk javaslatot.” - tájékoztatott a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Jobbik képviselőjelöltjei kiemelték, a Balaton mindenkié program egy konstruktív jellegű javaslat, amely a Balaton-parton élőket érintő, kardinális problémákra próbál megoldást találni.     

Regman Karola - Keszthelyi TV                               

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázötvennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Gesztenyesütés és karácsonyi vásár 2017-12-13 11:17
Keszthely - Vadak képekben 2017-12-13 11:11
Alsópáhok - Adventi mese napközi 2017-12-12 16:25
Keszthely - Pannon Pódium Keszthelyen 2017-12-12 16:01
Keszthely - Ünnepre készülődve 2017-12-12 11:29
Keszthely - Fellobbant a második gyertya lángja 2017-12-11 14:23
Keszthely - Hizlalják a jeget, de az időjárás nem kedvez 2017-12-08 14:55
Alsópáhok - Két teherautó ütközött Alsópáhokon 2017-12-08 14:53
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés