KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-18 14:17
Hetvenkedtek a hatvanasok
Címkék: hetvenkedő hatvanasok, vetélkedő, rendőrség, nyugdíjas
Keszthely - Termékbemutatók, internetes vásárlások, közüzemi díjak beszedése, telefonos trükközések – ezeken a területeken számos csaló próbál hasznot szerezni. Sok esetben az idősek jóhiszeműségét és óvatlanságát próbálják meg kihasználni. Az ilyen bűncselekmények megelőzése céljából szervezi meg a rendőrség a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a Hetvenkedő hatvansok című vetélkedőt Zala megye járásaiban. Tegnap Keszthelyen nyolc helyi és környékbeli társaság mérkőzött meg egymással és bővíthette ismereteit.

Rögtön egy becsapós feladattal kezdődött a vetélkedő. A verseny előtt nem csak a jelenléti ívet, hanem egy szerződést is körbevittek a versenyzők között. Ezzel egy mágikus párnát rendeltek meg az aláírók többszázezer forint értékben. A mára már klasszikusnak számító csalásnak nyolc csapatból hat bedőlt.

"Megmondom őszintén a rendőrségtől nem vártuk, hogy becsapnak bennünket ezzel az aláírással, amit először aláírtunk, mert ugye megbíztunk, hogy olyan dolgot írunk alá, ami szabályos” - nyilatkozta a keszthelyi Őszelő csapat vezetője, Kóbor Gyuláné. 

Természetesen ezúttal nem szenvedtek kárt az átvert nyugdíjasok, sőt inkább tapasztalatot szereztek a vetélkedőn, ahol többek közt személyleírás, bűnmegelőzési és vagyonvédelmi teszt is szerepelt a feladatok között. A Hetvenkedő hatvansok vetélkedőt 2011-ben indította útjára a Zala megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség szerint a legfontosabb, hogy gondolkodjunk, így például elkerülhető a telefonos csalók un. „unokázós” átverése is.

Bükiné Papp Zsuzsanna, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője: „Idézőjelben unoka telefonál, hogy rosszul vagyok mama, bajban vagyok, segíts, karamboloztam, kórházban vagyok stb. és hogy valakit odaküldök. És a mama nagyon sokszor – hiszen egy szem unokáról van adott esetben szó – feltétel nélkül, gondolkodás nélkül egy vad idegen embernek átad egy bizonyos összeget, ahelyett, hogy először megpróbálna megnyugodni, háromig számolni, visszahívni az unokát, hogy valóban bajban vagy kincsem?. Nagyon sokszor egy ilyen egyszerű visszaellenőrzés, egy kis higgadtság segíti megelőzni az áldozattá válást.”

A Keszthelyi Rendőrkapitányság két járás hetvenezer lakosáért felel, körülbelül ezerötszáz nyomozást folytatnak a bűnügyek miatt. Horváth István rendőrkapitány elmondta: száz nyomozásból legalább húszat meg lehetne előzni az odafigyeléssel.A vetélkedő résztvevőit Nagy Bálint alpolgármester, a Keszthelyi Idősügyi Tanács elnöke is köszöntötte. A városvezető kiemelte az esemény közösségi szerepét is. Hozzátette: egy település a közösségei lévén lesz élhető. 

„A városnak úgy gondolom, hogy ezt minden esetben támogatni kell a jövőben is, segítve ezeknek a szervezeteknek a működését pont azért, hogy hozzá tudjanak ők is járulni a város közösségéhez. Azt szintén csak kiemelni tudom, hogy egy közösségen belül az idős, vagy idősebb korosztály az egyrészt kiemelt szerepet is kell, hogy kapjon a maga élettapasztalatával, bölcsességével, tudásával” - mondta el Nagy Bálint.   

A vetélkedőt végül a  Cserszegtomaji Aranykorúak Nyugdíjas Klubja nyerte meg. Így ők képviselhetik a Keszthelyi járást majd a megyei döntőben.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszáznyolcvanegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés