KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-13 14:28
Irány Sydney!
Címkék: Kiscápák, úszóverseny, Ausztrália, utazás
Keszthely - Sydneyben képviselik Keszthelyt és hazánkat a Kiscápák. Az egyesület négy úszója és egy edzője egy pályázatnak, és Keszthely valamint Hévíz támogatásának köszönhetően utazhat Ausztráliába, ahol edzőtáborban és versenyen is részt vesznek. A gyerekek már most lázasan készülnek a megmérettetésre.

Eligazítást tartott Csala Tamás edző annak a négy lánynak, aki eredményeivel kiérdemelte, hogy novemberben Sydney-be utazhasson. A Kiscápák idén is pályázaton nyertek több millió forintot arra, hogy a világ másik oldalán, Ausztráliában mérhessék össze a tudásukat a többi úszóéval. A korosztályos országos bajnokságon érmet szerzett gyerekek - Nett Vivien, Hetyei Nóra, Tóth Luca és Szemán Dorka - már nagyon várják az utazást.

„Azért várom nagyon, mert, hogy milyen lenne ott, hogy milyen érzés lenne ott kint lenni, meg mindenre kíváncsi vagyok, hogy milyen lenne ott kint.” - mondta Nett Vivien.

Hetyei Nóra így nyilatkozott: „Remélem, hogy nagyon jó lesz, és a verseny is nagyon jól fog sikerülni, én ebben nagyon bízom. Szerintem nagyon jó lesz.”   

A lányok kemény munkával érdemelték ki az utazást. A Kiscápák úszói heti 6-7-8 alkalommal edzenek, korosztályuktól függően. A gyerekek tavaly Miamiban mérték össze a tudásukat a világ számos úszójával, és több versenyszámban is sikerült érmet elhozniuk. Az ausztrál versenyen az edzők szerint erősebb a mezőny, de bíznak a gyerekek felkészültségében. Szántó Kata, a Kiscápák Egyesület elnöke kiemelte, az utazást Hévíz és Keszthely önkormányzata is támogatta.

„Sydney-be a pályázaton több millió forintot nyertünk, de nem a teljes összeget, annak csak a 70%-át. Ezért kértük Hévíz város és Keszthely város önkormányzatának a segítségét, hogy támogassa a gyerekeket, hogy ez a nemes cél megvalósulhasson. Nagyon szépen köszönjük ez úton is Keszthely városnak, hogy lehetőségeihez mérten támogatta a gyerekeket, hogy eljussanak Sydney-be.” - tájékoztatott Szántó Kata, a Keszthelyi Kiscápák SE vezetője.

A csapat a novemberi indulásig kőkeményen edz, hogy Ausztráliában a legjobb formájukat hozhassák a versenyzők. A Kiscápák elnöksége azonban a jövőben sem tétlenkedik. 5 millió forintot sikerült elnyerni infrastruktúra fejlesztésre, amelyet az egyesület az edzései helyszínén használhat fel.

Regman Karola - Keszthelyi TV      

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázhúszonnyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés