KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-09 15:17
Több újdonsággal is készülnek a hétvégi lámpás járásra
Címkék: Márton nap, lámpás járás, tallér
Keszthely - Közeledik Szent Márton ünnepe. Keszthelyen az elmúlt évekhez hasonlóan lámpás járást rendeznek a Pannóniában születet katona és püspök neve napján. Európa egyik legnépszerűbb szentjének napjára számos helyi civil szervezet már javában készülődik.

A keszthelyi Márton tallérok készítését egy szombathelyi kezdeményezés ihlette meg, ott páros kiflit sütnek a Szent ünnepére. Ahhoz hasonlóan a keszthelyi tallérokat is ketté kell majd törni. Ezzel azt szimbolizálják, ahogy Szent Márton megosztotta köpenyét a koldussal. A tallérokra egy M betű és egy kereszt került, ennek mentén lehet majd kettétörni a süteményt.

„Direkt nem csinálunk ebből sokat, mert ennek az a lényege, hogy mindenki, amit kivesz, azt ossza meg a másikkal. Egyrészt a közösségi szellemet, meg azt a szeretetet, amit Márton hozott, azt szétosztjuk mindenkinek a Márton tallér által is…valahogy így próbálunk emlékezni” - mondta el a tallérok kapcsán Rácz Tamásné Páldy Eszter, a Keszthelyi Városvédő Egyesület tagja. 

A tallérokat a szombati lámpás járáson osztják majd szét a résztvevők között. Nem csak a sütés, hanem más előkészületek is zajlottak a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítványnál. Zászlókat készítettek és énekeket is tanultak Szent Márton ünnepére. A tapasztalat azt mutatja, hogy évről-évre többen jönnek el a keszthelyi rendezvényre.

Csángó Zsuzsanna, a Keszthelyi Városvédő Egyesület elnöke:  „Így a közösség erejét mindenki megtapasztalhatja, hogy egy közös cél érdekében összegyűlünk. A kastélyparkban megemlékezünk magáról Szent Mártonról és a neki szentelt templom emlékkövénél indul el a program. Végigmegyünk a sétálóutcán, a Fő téren a borlovagrend kóstolóval és szeretetlakomával várja a résztvevőket, a városvédő egyesület is idén már egy külön programmal készült, ami majd meglepetés lesz.”

2012-ben indult el a Da Bibere Zalai Borlovagrend kezdeményezésére a keszthelyi a Márton napi lámpás járás. E hét szombaton, november 11-én is szeretettel és újdonságokkal várnak mindenkit 17 órára a kastélyparkba, majd a Fő térre. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázkilencvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés