KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-20 16:06
Kolbászból volt a kerítés Vonyarcvashegyen
Címkék: kolbásztölrő, disznóvágás, verseny, kolbászoló
Vonyarcvashegy - Rekordszámú csapattal jubilált szombaton a Vonyarcvashegyi Kolbászoló. A kolbásztöltő versenyen 26 társaság ragadott töltőt, hogy nyers és sült kolbászaival kiérdemelje a zsűri elismerését. Az olimpiai bajnok mesterszakács, Benke László által vezetett bírálóbizottság az elkészült eledelek mellett idén is díjazta a készítés folyamatát és a dekorációt is.

Harmonikaszó mellett dolgoztak a csapatok a vonyarcvashegyi rendezvénytéren. A Turisztikai Egyesület által biztosított öt kiló hús átvétele után lázasan folyt a munka az asztaloknál. Dagasztották és fűszerezték a húsokat, javarészt só, fokhagyma, bors, kömény és pirospaprika került a kolbászokba, de nem maradtak el a titkos összetevők sem. Idén képviseltette magát Vonyarcvashegy testvértelepülése, a muraközi Erzsébetlak csapata is.

„A 10. fesztivál, de én először vagyok itt. Voltak a kollégák, a bátyám itt volt. Most eljöttünk, míg nálunk búcsú van, aztán akkor úgy alakult. Azelőtt voltunk itt nyáron, nagyon szívesen vagyunk itt, meg szívesen várjuk a vonyarci vendégeket Erzsébetlakra. Mi itt úgy vagyunk, mint otthon. Nagyon nagy örömmel jöttünk ide.” - mondta Pozsár János, a csapat kapitánya.

A rendezvényt a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület hozta létre azzal a céllal, hogy ápolja a hagyományokat, emellett pedig a nyár elmúltával is programot kínáljon a településen élők és a vendégek számára is. Az önkormányzat a kezdetektől felkarolta a programot, hiszen a település vezetése is fontosnak tartja, hogy a fiatalok megismerjék és továbbvigyék őseik örökségét.

„A hagyományokat, azokat megpróbáljuk így ápolni. Szüleink, nagyszüleink ugyanezt csinálták a régi időkben. A mostani gyerekek már jóformán csak ilyen bemutató disznóvágáson , böllérversenyeken találkoznak a disznónak eme földolgozásával. Valójában itt a kolbász a lényeg, és remélhetőleg nem csak ma, hanem az elkövetkezőkben is kolbászból lesz a kerítés Vonyarcvashegyen.” - emelte ki Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere.

A résztvevő csapatok idén is kitettek magukért. Szebbnél szebb dekorációk mellett töltötték a kolbászokat, és természetesen a pálinka sem hiányozhatott az asztalról. A zsűri idén is árgus szemekkel figyelte e munkálatokat, a hús fűszerezésétől egészen a sütésig. A csapatok a tálalásra is nagy gondot fordítottak, az értékelés során azonban az igazi magyaros ízvilág elérése volt a fő szempont.

„Az volt egyedül a probléma, hogy mindenki túl jót szeretett volna, és így plusz olyan fűszereket tettek a kolbászba, ami nem illik bele, nem való bele. A kolbásznak egy magyaros ételnek kell lenni, tehát annak színe, íze, zamata, karaktere, formája igazi magyaros legyen. Mert a magyar ember az vegetáriánus, ezért eszi és szereti a kolbászt.” - tájékoztatott a zsűri elnöke, Benke László.

Az eredményhirdetésen 15 csapat vehetett át emléklapot, és nyolc résztvevőt részesített a zsűri különdíjban. A legfinomabb kolbászt idén az egervári Gasztró-Ördögöknek sikerült tölteniük, így ők vehették át az első helyezettnek járó díjat.A Vonyarcvashegyi Kolbászoló közönségét az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatta, de fellépett Kasza Tibi valamint Jolly és Suzy is.         

Regman Karola - Keszthelyi TV          

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés