KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-06 15:39
Szakmák a gyakorlatban
Címkék: szakmai nap, VSZK, pincér, szakács, pályorientáció
Keszthely - A pincérek és a szakácsok munkájában leshettek be az általános iskolások a VSZK szakmai napján. A tankonyhában szendvicseket és rakott palacsintát is készíthettek a diákok, majd egy magas szintű felszolgálás után el is fogyaszthatták azokat. Az intézmény évek óta fontosnak tartja, hogy az elméleti ismeret mellett a gyakorlatban is bemutassa a képzett szakmákat.

Idén is a palacsintasütés volt a legnépszerűbb a VSZK szakmai napján. Az iskola 7 éve szervezi a programot a 7. és 8. osztályosoknak, akik így testközelből is bepillantást nyerhetnek a szakács és a pincér szakma rejtelmeibe. Kiss Lilla otthon is szívesen szorgoskodik a konyhában, így gondolkodik ezen a pályán is.

„Igazság szerint ez egy B terv, de szeretek főzni, szeretek a konyhában ügyeskedni, meg így minden. Szoktam ilyet csinálni anyával is.” - mondta Kiss Lilla, az Egry József Általános Iskola tanulója.

A tankonyhán az ötödévesek segítettek az általános iskolásoknak. A VSZK képzései minden évben népszerűek, és az iskola több tanulója ért el jelentős eredményeket rangos szakmai versenyeken. Ihász-Kovács Tamás úgy gondolja, a vendéglátás egy rendkívül keresett szakma, amelyet az iskolában magas színvonalon oktatnak.

„Bátran merem ajánlani, hogy válasszák a VSZK-t, hiszen nem csak kiváló szakmai tudást, hanem minőséget is biztosít. Úgyhogy bátran ajánlom minden nyolcadikos diáknak, hogy jelentkezzen.” - emelte ki a VSZK diákja.

A keszthelyi Egry iskola diákcsapatának tagjai közül többen még nem döntötték el, hogy hol szeretnének továbbtanulni. A VSZK a diákok pályaorientációját szeretné megkönnyíteni azzal, hogy nem csak elméletben, de gyakorlatban is bemutatja az intézmény képzéseit – tájékoztatott az iskola igazgatója.

„Azért tartjuk fontosnak, mert úgy gondoljuk, hogy elméleti ismeretszerzés, szórólapon látott információk mellett jó, hogyha gyakorlatban is egy kicsit beleszagolhatnak a nálunk képzett szakmákba. Úgyhogy minden évben főleg itt a keszthelyi, Keszthely környéki általános iskolákból jönnek diákok. Ételkészítés, felszolgálás gyakorlatokon kipróbálhatják magukat a nálunk képzett szakmákban.” - hívta fel a figyelmet Fisli István.

A diákok a tankonyha utána  pincérek gyakorlati termében foglaltak helyet, ahol elfogyaszthatták az általuk készített szendvicseket és a rakott palacsintát. Eközben a pincér tanulók bemutattak néhány szakmai fogást is az általános iskolásoknak.

Regman Karola - Keszthelyi TV                 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázhatvannégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - A Balaton adta az alapot Mányoki Attilának 2017-12-13 17:57
Keszthely - Elismerés az eredményes diákoknak 2017-12-13 17:40
Keszthely - Festmények modern környezetben 2017-12-13 17:35
Gyenesdiás - Gesztenyesütés és karácsonyi vásár 2017-12-13 11:17
Keszthely - Vadak képekben 2017-12-13 11:11
Alsópáhok - Adventi mese napközi 2017-12-12 16:25
Keszthely - Pannon Pódium Keszthelyen 2017-12-12 16:01
Keszthely - Ünnepre készülődve 2017-12-12 11:29
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés