KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-13 17:24
Festmények modern környezetben
Címkék: képzőművészet, kiállítás, biliárdszalon, ReBiK Képzőművészeti Társulat
Keszthely - Különleges helyszínen, egy keszthelyi biliárdszalonban nyílt állandó képzőművészeti kiállítás ma délelőtt. A kortárs művészek festményei Sopronból érkeztek Keszthelyre, és a ReBiK Art Képzőművészeti Társulat jóvoltából láthatja őket a nagyközönség.

Balatoni táj, utcarészletek és csendéletek is megelevenednek a kortárs magyar festők alkotásain. A festményeket Regényi Attila kezdte gyűjteni 47 évvel ezelőtt, és az elmúlt közel fél évszázadban gyűjteményét rendszeresen kiállította. A képek először a soproni Domonkos Rendházban, majd az egyik szállodában kaptak helyet. A szálloda felújítása miatt azonban a tárlatot el kellett költöztetni.

„Itt Keszthelyen próbálkoztunk, és majdnem kétségbeesve keresgéltünk helyet, hogy ne raktárban legyen. Akkor kaptuk meg ezt a helyiséget, aminek nagyon örültünk , és a házigazdák segítségének, hogy befogadtak minket és a lábatlankodásunkat elviselik.” - mondta a ReBiK Art Képzőművészeti Társulat alapítója.

A festmények kezdetben csere vagy vásárlás útján kerültek a gyűjtő birtokába, ma azonban számos alkotó vagy annak családja ajánlja fel képeit kiállítás céljára. Keszthelyen 45 kép kapott helyet, a gyűjteményben azonban még több alkotás vár kiállításra, vélhetően ezeket is láthatja a jövőben a közönség. Szepes Péter festőművész is a kiállítók egyike, aki üdvözölte a helyszínválasztást.

„Igen jónak tartom ezt a kezdeményezést. Először meglepődtem, mikor felkérést kaptam erre, de utána, körültekintve itt, biliárdasztalok és a darts, egész jól megférnek a képek is itt. Természetesen a fiatalok, ha bejönnek, nem ezért jönnek be, hogy képeket nézzenek, de mikor meglátják, azért csak megakad a szemük rajta.” - emelte ki a festőművész.

A festmények gyűjtése és bemutatása mellett a társulat egy Európai Művészeti Zseblexikon megszerkesztését is magára vállalta. A kötetben helyet kapnak a régi és a kortárs festőművészek is, a lista pedig még ma is bővül. A lexikonból már több kötet is napvilágot látott, de még várják a kortárs festők jelentkezését egy újabb könyv kiadásához.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatvan
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés