KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-14 16:24
300 milliós forrás jut a térség vidékfejlesztésére
Címkék: leader, vidékfejlesztés, pályázat, helyi termék
Zalaapáti - Helyi termékek előállítására, azok piacra jutására, rendezvényekre és marketing célokra is lehet pályázni jövő évtől a Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak LEADER Egyesület pályázati kiírásán. A 300 millió forintos forrásra őstermelők, vállalkozások, önkormányzatok, civil szervezetek is pályázhatnak. Az egyesület elnöksége mérföldkőnek nevezte azt a lehetőséget a szerdai elnökségi ülés előtt rendezett sajtótájékoztatón.

Kecskesajt, füstöltáru, savanyúságok – csak néhány azok közül a helyi termékek közül, amiknek az előállítását és piacra jutását is segíthetik a jövő év elejétől induló LEADER pályázatok. A Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak LEADER Egyesület kiírásában jelentős forráshoz juthat a közösség 23 települése. A vidékfejlesztésre fordítható pályázati lehetőségekről szerdán számolt be a LEADER egyesület elnöksége. A 300 millió forintos keretösszegről Gál Lajos, alelnök elmondta, nagy lehetőséget kap a térség a helyi termékek és a turizmus erősítésére is. 

„Nagyon fontos olyan tekintetben, hogy az összes pályázatnak érintenie kell a helyi terméket és egészséges terméket és erre vonatkozóan szeretnénk felzárkóztatni a térséget abban, hogy minél több olyan termék kerüljön előállításra, ami aztán később koordinatíve lehetőséget biztosít egy térségi kosár megteremtésére és nagyon fontos szerepe lesz majd a piacoknak, mint átvevő pontoknak a jövőben” - nyilatkozta Gál Lajos. 

A Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak LEADER Egyesület által kiírt pályázatokat hat témakörben jelenítik meg január elejétől. Őstermelők, vállalkozások, önkormányzatok, civil szervezetek is pályázhatnak. A helyi termékek előállítása mellett rendezvényekre és marketingre is lehet forrást igényelni. A kiírások folyamatosan jelennek meg az egyesület és a települések honlapjain. A LEADER közösség székhelytelepülése nevében Vincze Tibor polgármester elmondta, hogy a két éve újjászervezett közösség tagjainak nagy lehetőséget nyújt ez a forrás.

„Önkormányzatunk mindenféleképpen szeretné segíteni a civil szervezeteket és az agrárvállalkozásokat, de természetesen egy-egy rendezvénynek a létrehozása, megszervezése érdekében saját magunk is fogunk pályázni” - mondta el a településvezető. 

A Leader akciócsoport jövőképe, hogy a pályázati támogatásoknak köszönhetően a mezőgazdasági termelői kör megduplázódik és a helyi vendéglátásban stabilan megjelennek az egészséges helyi termékekből előállított fogások.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázhúszonnyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés