KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-12 11:21
Fenyősors
Címkék: fenyőfa, vízkereszt, begyűjtés, HUSZ Kft.
Keszthely - A jövő héten zajlik Keszthelyen a karácsonyfák elszállítása. A fenyőket a legtöbben vízkereszt idején bontják le, a begyűjtés napjai is ehhez igazodnak. Az utcán járva látható: egyre többen teszik ki a fákat a hulladéktárolók közelébe. Az elszállítást a Husz Kft. összesen négy napon át végzi majd.
Sin embargo, el tribunal australianoimitacioncomprar ugg baratas tiene la opini?n:botas esquimales baratas las botas de piel de oveja de piel de oveja “ugg”botas baratas madrid est?n hechas de t?rminos gen?ricos. Ahora, Australia no puede proteger el nombre, cualquiera puede ser libre de vender botas UGG all?. We love kicks at Bossluxury, and love nike especially,nike air max 93 pas cher They are brining back a huge treat!nike requin pas cher Even though it was launched about ten years ago, the Nike Air Max 1 Atmos “Elephant” sneakers have remained one of Nike’s most sought-after models. In order to celebrate the famous Air Max technology,par cher air max 90 the company has decided to call on the vote of its fans, and the Air Max 1 Atmos came out on top in the 2016 “Vote Back” campaign, which prompted Nike to release a special edition.

Ezek a fenyők néhány hete még a lakások legfőbb díszei voltak. A szeretet ünnepének jelképeit, a karácsonyfákat hagyományosan, a valláshoz igazodva a legtöbben vízkeresztkor bontják el és a csupasz fa az utcára kerül. Hamarosan onnan is elszállítják őket.

"Keszthelyen a kidobott karácsonyfák begyűjtését a Husz Kft. végzi. A cégnek az a kérése a lakosság felé, hogy az elszállítás első napját megelőző napokban helyezzék ki a karácsonyfákat a házak elé. Vannak, akik ezt már meg is tették: nagyon helyesen, a hulladékgyűjtő edények mellé kell ezeket a fákat kihelyezni. A cég statisztikái szerint a téli időszakban mintegy 10-11 tonna karácsonyfát szállítanak el ilyenkor."

Két ütemben fogják elszállítani a fenyőket, ezen belül a Kossuth Lajos utca által határolt két körzetben különböző napokon. A tervek szerint ez a négy nap elég idő lesz arra, hogy minden, az utcákra kihelyezett hulladékfát begyűjtsenek. Azért fontos, hogy idő előtt ne kerüljenek ki a fák a házak elé, mert egyrészt a településképet így sikerül megőrizni, másrészt kisebb a balesetveszély.

"Két körzetre bontjuk a várost a hulladékgyűjtés szempontjából, 1-es és 2-es körzetre. Az 1-es körzetben jövő hétfőn, tehát 15-én kerül sor a fenyők összegyűjtésére, a 2-es körzetben pedig az azt követő napon, 16-án kedden, az első alkalommal és rá egy hétre ugyanezt a kört megismételjük. Az tehát a kérésünk a tisztelt lakosság felé, hogy első körben 15-én, 16-án helyezzék ki a gyűjtési útvonalakra a fenyőfákat, második körben egy héttel később erre egy újabb lehetőség kínálkozik." - tájékoztatott Kőrös László, a HUSZ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A begyűjtött fenyőket a KETÉH telepre szállítják. Itt egy aprítógép darabolja fel a fákat. A nagy mennyiségű fenyő hő formájában végül ismét az otthonokba jut. Egy előkészítési műveletsor után az apríték a biomassza erőműbe kerül, ahol tűzelőanyag lesz belőle. 10 tonnányi feldolgozott karácsonyfa a kazán napi adagjának mintegy felét teszi ki, így a fenyők mondhatni elenyésző mennyiséget képviselnek, felhasználásuk mégis fontos, hiszen a megújuló energia használata lényeges szerepet játszik a környezetvédelemben. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázharminc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés