KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-12 15:35
Könyvolvasó maraton
Címkék: olvasás, maraton, verseny, játék, könyv
Balatongyörök - Minél több könyvet elolvasni négy hónap alatt. Ez a célja annak a könyvolvasó maratonnak, amelyet a balatongyöröki könyvtár hirdetett meg 2018 elején. Az olvasást népszerűsítő játékban bárki részt vehet lakhelytől és korosztálytól függetlenül, április végén pedig nyertest is hirdetnek az olvasók között.
Rolex wurde 1963 in der Generalversammlung geboren,es sei denn,replica uhren taiwan die Rolex Daytona,replica uhren shop Daytona USA und die Veranstaltung, die endgültige Auswahl fürbillige rolex replik den vorgesehenen Zeitfahren der Rolex-Uhren, werden zusammenfallen, die Quelle der Daytona-Serie, Rolex Experience 53 Jahre der Geschichtesind immer noch das klassische Design des Jahres, und Rolex war schon immer die Stillinie, anstatt die Entwicklung der iterativen Evolution, ist die Wartung von Rolex der Hauptgrund für viele der Klassiker.

Ugyan a játékra nem kell előre jelentkezni, de már többen is jelezték, hogy részt vennének a versenyben. Így van ezzel Hideg Vera is, aki szenvedélyes olvasó, és hosszú ideje tagja a balatongyöröki könyvtárnak. Véleménye szerint nagyon jó ez a kezdeményezés, hiszen az olvasás mindenki számára remek kikapcsolódást és nagyon jó élményt nyújt.

„Nagyon szeretek olvasni, állandóan falom az új történeteket, és nagyon sok olyan könyv van, aminek a végén még napokig elmélkedem arról, hogy mi volt tulajdonképpen a mondanivalója. Másrészt pedig íróként azt gondolom, hogy nem tudnék olyan választékosan írni, hogyha nem olvasnék rengeteget.” - mondta a játék résztvevője.

A játékban minden olyan kötet számít, műfaji megkötés nélkül, amelyet 2018 január elseje után kezdtek el olvasnia  résztvevők. A maratonra nem kell előre jelentkezni, a szervezők azonban a játék végén kérnek egy összesített listát, amely a könyv adatai mellett egy rövid értékelést is tartalmaz. A könyvtár segítséget is nyújt az olvasáshoz, a játékban ugyanis ajánlott könyvek is szerepelnek.

„Hirdettünk meg bónusz könyveket is, aminek az a lényege, hogy aki abból választ kategóriánként négyet, az duplán számít. Tehát mondjuk egy 500 oldalas könyv esetén az már ezer, tehát elég jól meg tudja dobni a végét a végeredménynek. Több kategóriát hirdettünk, tehát alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt olvasóknak a jelentkezését várjuk, és nem csak Balatongyörökről, hanem tulajdonképpen az egész országból hogyha ez összejön.” - tájékoztatott Rógán Edina, a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár könyvtárosa.

Az olvasó maratonnak egy facebook oldala is van. A résztvevők itt tájékozódhatnak a verseny szabályairól és az esetleges változásokról is. Emellett több közösségi program is kapcsolódik a maratonhoz, így egy Könyvmoly klub is elindul a könyvtárban január 17-én.

Regman Karola - Keszthelyi TV            

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * negyvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés