KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-16 15:50
2018-ban is Világjáró
Címkék: Világjáró klub, előadás, peru, programajánló
Keszthely - Távoli világokat és hazai értékeket is bemutatnak a Világjáró klub előadásai a Balaton Színházban. A klub idei első előadója Nagy Péter volt, aki a titokzatos Peruról és a Húsvét-szigetekről mesélt az érdeklődőknek. Március végéig még három előadást hallhat a közönség a Simándy teremben.

Távoli világokat és hazai értékeket is bemutatnak a Világjáró klub előadásai a Balaton Színházban. A klub idei első előadója Nagy Péter volt, aki a titokzatos Peruról és a Húsvét-szigetekről mesélt az érdeklődőknek. Március végéig még három előadást hallhat a közönség a Simándy teremben.

„Nagyon-nagyon szeretem a világot, szeretek újat látni, városokat, múzeumokat. Műgyűjtő is vagyok, és akármilyen városba megyek, mindenhol a múzeumot szeretem megnézni. Ezért szeretek, és ez egy óriási élmény még így is. Nem olyan, mint amikor az ember ott van, és lát egy római kori mozaikot, de azért ez is ad valamit, úgyhogy nagyon jó, hogy van ez a klub.” - mondta egy rendszeres résztvevő, Dr. Bekő Lajos.

A Világjáró klubban hétfőn Nagy Péter mesélt az érdeklődőknek a Húsvét-szigetekről és Peruról. Az író és világutazó idegenvezetőként tevékenykedik, szabadidejében pedig a saját bakancslistáján lévő helyeket látogatja meg. Dél-Amerikai kirándulása nagyon nagy élményt jelentett számára, hiszen már az úti cél kiválasztásának módja is különleges volt.

„Ez úgy indult, hogy volt egy gyerekkori álmom. Azt találtam ki, hogy majd egyszer, hogyha lesz pénzem, hogyha lesz elég szabadidőm, akkor akarok egy olyat csinálni, hogy bekötöm a szememet, és fogok egy dartsot és csukott szemmel beledobom a térképbe. Sikerült ezt tavaly megvalósítani, és a világ legtávolabbi pontján landolt, a Csendes-óceán közepén. Úgyhogy végül is így jutottunk el a legjobb barátommal a Húsvét-szigetre, mert akkor mát meg kellett valósítani, akármilyen messze volt.” - tájékoztatott az író, világutazó és idegenvezető.

A színes és szemet gyönyörködtető előadás nagy élményt jelentett a résztvevők számára. A következő negyedévben még három előadással várják az érdeklődőket a klubba, ezeket Osvald Bálint, a Balaton Színház igazgatóhelyettese ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

„Február 5-én Tóth Zsolt Marcell természetfilmes a Dunavirág mentőakció című természetfilmjét hozza el ide nekünk. Ez a dunai kérész életéről szól majd ez a film. Március 5-én a Sárga ruhás lány, azaz Harmincz Rita érkezik. Bepillantás Indonéziába címmel fog előadást tartani, illetve könyvbemutató is lesz. Végül a negyedévet március 19-én Üzbegisztán című előadásával Gyuricza László egyetemi docens fogja zárni.” - hívta fel a figyelmet az igazgatóhelyettes.

A Világjáró klub programjai továbbra is ingyenesek. A Simándy teremben tartott előadásokra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV                

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázkilencvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés