KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-26 16:50
Híd a generációk között
Címkék: Híd a generációk között, fiatal, idős
Keszthely - Fiatalokat és időseket hozott ma közelebb egymáshoz a TÉT Életkorunk Alapítvány. A civil szervezet a Szent Lukács Idősek Otthonával, a hévízi Római Katolikus Plébániával és a Memória Centrummal szervezte meg a „Híd a generációk között!” című programját. A Balaton Színházban vetélkedőre, előadásokra és szűrővizsgálatokra vártak minden generációt. E mellett bemutatták azokat a életútinterjúkat, melyeket egy pályázati felhívásra készítettek a fiatalok.

A hévízi  Szent Lukács Idősek Otthona egyik lakójáról, Emi néniről is készült portréfilm a pályázat keretében, de volt olyan fiatal, aki az amatőr színtársulatbeli partnerét bírta szóra kamerája előtt. A film mellett írásban is több életút interjú készült. Tóth Sára Anna, az egykor rendőrként szolgáló nagyapját mutatta be ’A hévízi seriff’ címmel írott alkotásában.

„A magyartanárom mondta, hogy van ez a pályázat és azért tartottam fontosnak, hogy ezen részt vegyek, mert a papámat jobban meg szerettem volna ismerni és így közelebb szerettem volna hozzá kerülni” - nyilatkozta Tóth Sára Anna.

A Híd a generációk között elnevezésű programot a TÉT Életkorunk Alapítvány hívta életre több partnerével. A rendezvényen nem csak az életútinterjúkat mutatták be. Számos olyan program volt, melynek célja, hogy közelítse egymáshoz a fiatalokat és az időseket.

„Elöregedő, idősödő társadalomban élünk egy fogyó népességgel és gyakran tapasztaljuk, hogy az idős embereknek nincs ellátó háttere és egyre kevesebb fiatal van, aki gondoskodik az idősekről. Ezért az a küldetésünk és a szakmai célunk, hogy egyre több fiatalt ismertetünk meg az idősekkel és az egymás problémáival és ezért a cím is erről szól, hogy Híd a generációk között. A rendezvényünknek a fő célja az, hogy a két generációt közelebb hozzuk egymáshoz” - mondta Dallos Rita, a TÉT Életkorunk Alapítvány elnöke. 

Az önkéntesség mellett, a generációk közti értékcseréről is szó esett a rendezvény előadásain, de szűrővizsgálatokon és kvízjátékon is részt lehetett venni. A kiállító standokon például olyan ételeket is kóstolhattak a vendégek, melyet fiatalok és idősek közösen készítettek a hévízi Szent Lukács Idősek Otthonban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszáznyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés