KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-29 15:12
A jövő tudományának mesterei
Címkék: Georgikon, diploma, agrár, mesterképzés
Keszthely - A mesterképzés a minőség javításának fontos eszköze – hangzott el a Georgikon hétvégi diplomaosztóján. A keresztféléves képzésen végzett mérnökök vehették át oklevelüket. A rendezvényen kiemelték: a mezőgazdaság a jövő egyik legfontosabb tudománya. Ebben kíván egyre több szakembert mesterképzésben részesíteni a 221 éves Georgikon.

Esküvel fogadták a végzett hallgatók, hogy a Georgikonon megszerzett tudásukat az egyetemes kultúra szolgálatába állítják.  13 bizottság előtt összesen 170 hallgató tett sikeres záróvizsgát. Ők vehették át okleveleiket, vagy igazolásaikat. A felavatottak nevében Klausz Henrietta Noémi gazdasági agrármérnök búcsúzott:

„Köszönet az iskola több évszázados szellemiségének, mely a legnagyobb értéket adta át nekünk, mégpedig azt, hogy a föld szeretete a haza szeretete. Ne feledkezzünk meg arról a közös célról, mondhatni szívügyünkről sem, amiért mi most mindannyian itt vagyunk. Köszönetet érdemel az agrárium, a szakma, mely mindannyiunk közös érdeke, ami valójában értelmét adja egyetemi utunk végének, az oklevelünk megszerzésének.” 

Jelentősen erősödött a mesterképzés a Georgikonon. A kar dékánja szerint ez a minőség javításának fontos eszköze lehet. Polgár J. Péter kiemelte, a héten lezáruló keresztféléves felvételi eljárásban meghirdetett mesterszakjaikra 57 főt vettek fel a Georgikonon.

„Országos viszonylatban is első az állattenyésztő és a természetvédelmi mesterszak eredménye, a dunántúli agrárkarok közül kiemelkedően erős a takarmányozási, a környezetgazdálkodási mesterszak felvételi létszáma” - mondta a dékán. 

A dékán hozzátette, a 2017-es év az eddigi  legszélesebb kutatás-fejlesztési projektállománnyal zajlott le a Georgikonon. A Pannon Egyetem rektora a jövő egyik legfontosabb tudományának nevezte a mezőgazdaságot. Gelencsér András szintén hangsúlyozta a kutatásokat, az ehhez kapcsolódó elnyert pályázatok fajlagos volumene tekintetében országos első a Pannon Egyetem.

„Friss és örömteli hír, hogy az országosan megítélt mindössze 12 darab élvonal nemzetközi kiválósági kutatócsoport közül egy a Pannon Egyetem Georgikon Karára került Orbán László professzor úr érdemeinek köszönhetően” -jelentette be a rektor. 

Az ünnepséget megtisztelte Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Pácsonyi Imre a megyei önkormányzat alelnöke és Ruzsics Ferenc polgármester is. Utóbbiak hangsúlyoztak a kar hagyományait és az itt megszerzett tudás értékét. Több kitüntetést és címet is átadtak a rendezvényen.

A növénygenetika terén végzett munkájáért Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesült Dr. Hoffmann Borbála, nyugalmazott egyetemi docens.

Szintén ezzel az emlékéremmel ismerték el Dr. Szomolányi Andrea nyugalmazott egyetemi docenst, a kémia oktatásban végzett munkájáért.  

Professor Emeritus címben részesült Dr. Bercsényi Miklós.

Címzetes egyetemi tanár oklevelet adományoztak Dr. Kovácsné Dr. Székely Ilonának.

A több éven át tartó kimagasló hallgatói tevékenyégért járó Georgikon Bicentenáriumi Ezüst Emlékérmet Záhorszki Bernadett takarmánybiztonsági mérnök vehette át.

A Georgikon Biológia Tanulmányi Verseny első helyezettje Kocsa János, a Vajda János Gimnázium tanulója lett, fődíját az ünnepségen vehette át.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázötvenhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés