KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-29 15:18
Mozdulj meg Keszthely
Címkék: Mozdulj meg Keszthely, egészség, sport, mozgás, szűrés
Keszthely - Hogy az egészség valóban érték legyen – ez a célja az Egészségfejlesztési Irodának és az általa szervezett „Mozdulj meg Keszthely!„című programnak. A hétvégi rendezvényen négy mozgásforma mellett olyan szűrővizsgálatokkal várták az érdeklődőket, melyek a mindennapi problémákra fókuszáltak.

Többféle mozgásformával ismerkedhettek meg a rendezvényre érkezők. A Balaton Színház Simándy terme mondhatni tornateremmé alakult a szombati napra. A jóga mellett, gerinciskola, zumba és kung fu edzés is volt. Ezeken összesen 110 fő vett részt.

„A ’Mozdulj meg Keszthely!’ keretében mi most igazából egy figyelemfelhívó rendezvényt szerveztünk, hogy minél több embernek tudjuk megmutatni, hogy milyen fontos a sport. Ezért próbáltunk itt most sok sportprogramot besűríteni óránként, hogy lehetőséget adjunk arra, hogy kipróbálják ezt" - nyilatkozta a szervező Egészségfejlesztési Iroda vezetője, Hegedüs Mária. 

A sport mellett számos szűrésen, és állapotfelmérésen is részt lehetett venni. A testösszetétel elemzésnél kígyózott a sor. Ez egy kiemelt szolgáltatása volt a rendezvénynek, amely ingyenesen elérhető az Egészségfejlesztési Irodában is. Iberpaker Ferencné csontritkulás szűrésen is részt vett. Négy éve volt ilyenen utoljára és javasolták neki, hogy ismételjék meg a vizsgálatot. Nagyon hasznosnak és fontosnak tartja az ilyen jellegű rendezvényeket. 

„Mert a hasonló korú nyugdíjas hölgyek a társasházba bezárkóznak és közlik, hogy ők depressziósok. Nem! Saját maga tehet arról, hogy ő depressziós. Igenis menni kell, mozogni kell és vigyázni az egészségre” - mondta Iberpaker Ferencné.

A Keszthelyi Kórház által működtetett Egészségfejlesztési Irodának  célja, hogy az egészség valóban érték legyen. A programmal közvetíteni kívánták az iroda üzenetét és bemutatni, hogy bizonyos betegségek esetén már konkrétan kimutatható, hogy a rendszeres egészség megőrzési programoknak mekkora jelentősége van. 

„Például a szív-érrendszeri megbetegedések mögötti rizikófaktorként meghúzódód cukorbetegség, elhízás, mozgásszegény életmód, aki az Egészségfejlesztési Irodának a programjaira járnak, náluk későbbi időszakban alakul ki, mert ezek a rizikótényezők, melyek hozzájárulnak egy szív és érrendszeri megbetegedéshez, ezek a rizikótényezők később kerülnek kialakulásra a szervezetbe. És hogyha kialakultak, sokkal könnyebb kezelni, sokkal könnyebb kordában tartani azt az állapot elváltozást, sokkal később kell komoly gyógyszerekhez nyúlni” - magyarázta a Keszthelyi Kórház főigazgatója, Kvarda Attila.  

A „Mozdulj meg Keszthely!” programon összesen 279 szűrést végeztek el, volt olyan látogató, mely több szűrést is kipróbált. A Keszthelyi Kórház és az Egészségfejlesztési Iroda a jövőben is meg kívánja rendezni a sikeres programot. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszáztizenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés