KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-31 16:34
Eddigi legnagyobb sikerét érte el jiu-jitsuban Wéber Zsolt
Címkék: Wéber Zsolt, jiu.jitsu, verseny, Abu Dhabi
Keszthely - A jiu-jitsu világbajnokságra kvalifikálta magát Wéber Zsolt. A Gyenesdiáson élő, keszthelyi sportoló Abu Dhabiban, egy rangos nemzetközi versenyen szerezte meg az indulási jogot. A senior sportoló célja, hogy áprilisban ismét a dobogóra állhasson az Egyesült Arab Emírségekben. Addig kitartóan edz mesterével, aki szerint igazi, rutinos harcos Wéber Zsolt.

30 ország sportolóinak részvételével zajlott január 12-én és 13-án az Egyesült Arab Emírségekben az Abu Dhabi Grand Slam Jiu-Jitsu World Tour. A rangos világversenyen részt vett a keszthelyi Wéber Zsolt, aki a lila övesek, 94 kg-os súlycsoportjában bronzérmet szerzett.  

Wéber Zsolt - vagy ahogy mindenki becézi Zsozé – büszkén mutatja bronzérmét. Itt láthatóak az eddig elnyert medálok, melyeket a jiu-jitsu mellett judoban és grapplingben szerzett. Bár EB bronzérem és magyar bajnoki cím büszke tulajdonosa is Wéber Zsolt, mégis mostani eredményét tartja eddigi legnagyobb sikerének, hiszen így megszerezte a jogot az áprilisi VB indulásra.

„Bízom benne, hogy ott is sikerül, a felkészülésbe oda teszem magam teljesen, aztán meglátjuk, hogy mit sikerül kihozni belőle, bízom benne, hogy ott is sikerül dobogóra állni. De hát ebben Gábor bácsi munkája is benne van, mert abból építkezek, amit ő tanít” - nyilatkozta Wéber Zsolt. 

Molnár Gábor edzéseit Tapolcán és Sümegen látogatja Wéber Zsolt. Zsozé mestere azt mondja, hogy az edzésverseny egyik legjobbja Wéber Zsolt, aki még Ajkán, judoval kezdte pályáját, onnét tért át a brazil jiu-jitsura. 

„Ő az aki egyértelműen a legtöbb versenyre jár nekem. Ez vagy jó, vagy nem, mert jó lenne a csapatnak, ha ilyen huszonéves gyerekek is járnának egyfolytában versenyre. De én nagyon büszke vagyok a Zsoltira, mert megy, hozza az érmeket, ha kell, akkor a vereségbe is bele áll, nem problémázik ezen, nem stresszel, nagyon rutinos harcosnak nőtte ki magát” - mondta el Wéber Zsolt mestere.    

Wéber Zsolt minden nap keményen edz. A súlyzós tréningeket ebben a keszthelyi teremben végzi, mely szponzorálja is őt. A világbajnokság mellett idén még több hazai versenyen is tervezi az indulást, tavasszal hazai pályán, Keszthelyen is tatamira léphet.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázkilencvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés