KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-02-06 15:33
Állt a bál a fúvósoknál
Címkék: fúvós farsang, karnevál, koncert, bál, köszönet
Vonyarcvashegy - Ápolónők, úttörők, spanyol táncosnők és cowboyok is zenéltek Vonyarcvashegyen a 23. Fúvós Farsangon. A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar megalakulása óta hívja és várja a támogatóit a mulatságra, hogy köszönetet mondjon az egész éves segítségért. Az idei karneválon a filmzenék világából válogatott az együttes.

Az utánpótlás zenekar bevonulásával vette kezdetét a fúvósok farsangi mulatsága. Az együttesben jelenleg 35-en játszanak, közülük a legjobbak kerülhetnek majd be a nagyok közé. A vidám jelmezekbe bújt zenészek könnyűzenei dallamokkal örvendeztették meg a közönséget.       A nagyoknál a filmzene játszotta a főszerepet, ismert mozisikerek dallamai csendültek fel az iskola aulájában. A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar 24 évvel ezelőtt alakult, az együttest nem csak a zene szeretete, hanem a csapatban lévő jó hangulat is összetartja. A tagok nagy szeretettel beszélnek egymásról és a hangszerükről is.  

„A barátnőmet kísértem be egy zeneórára és Tamás bácsi úgy fogott be, hogy akkor most te kipróbálod a vadászkürtöt, és negyedik osztályos korom óta vadászkürtözöm. Azért szeretem, mert érdekes hangszer, és általában a fiúk játszanak ezen. Én mindig kilógtam a sorból, úgyhogy felettébb érdekesnek találtam.” - mondta Bedő Rebeka, a zenekar tagja.

A farsangi mulatság nem csak köszönet a szülőknek és a támogatóknak, hanem egyfajta évértékelő is. A zenekar az elmúlt évben 68 alkalommal állt közönség elé itthon és külföldön egyaránt. A nagy sikerű koncertek mellett barátságok is szövődtek más együttesekkel.

„Nem csak itthon játszottunk, hanem volt alkalmunk kétszer eljutni külföldre. Egy prágai fesztiválon vettünk részt, egy nemzetközi művészeti fesztiválon. Októberben pedig Olaszországban jártunk, és összeismerkedtünk egy kiváló olasz fúvós zenekarral, akiket jövő április végén látunk vendégül. Szívesen játszunk természetesen a környéken is, hogyha meghívást kapunk.” - tájékoztatott Kiss Tamás, karnagy.

A hazai és külföldi fellépések nem jöhettek volna létre a szülők és a támogatók segítsége, valamint a sikeres pályázatok nélkül. A bál kezdetén Pikó Gábor, a Kék Balaton Fúvós Egyesület elnöke számolt be az egybegyűlteknek az elmúlt év sikeres pályázatairól.

„A Nemzeti Együttműködés Alaptól kettő pályázatot sikerült elhozni 400 ezer forint értékben nyertünk az egyesület működésére vonatkozó támogatást, illetve normatív támogatást 23 800 forint költséggel. Ezen túl a Nemzeti Kulturális Alapnál nyertünk fél millió forintot a prágai utazásra, illetve a Tiszta Formák Alapítványnál sikerült 300 ezer forintot nyernünk az olaszországi utazásunk finanszírozására.” - emelte ki az egyesület elnöke.

A zenekar fennmaradását Balatongyörök és Vonyarcvashegy önkormányzata is támogatja. A két település polgármestere nagyon büszke az együttesre, hiszen nem csak a Balaton, hanem a községek hírét is viszik ország- és világszerte.     

„Én úgy gondolom, hogy a szülők és a gyerekek, és természetesen maga az egyesület és a pedagógusok, akik mögöttük vannak, hatalmas nagy munkát tesznek bele azért, hogy ez életben maradjon hosszú-hosszú éveken keresztül. Úgy, ahogy a régmúltban, úgy reméljük, hogy a jövőben is ugyanez lesz.” - hívta fel a figyelmet Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere.        

A filmzenékből álló repertoár és a vidám maskarák idén is nagy sikert arattak a közönség soraiban. A könnyed dallamok megalapozták a hangulatot a hajnalig tartó mulatsághoz.   

Regman Karola - Keszthelyi TV                                                                                                                 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszáznyolcvannégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés