KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-02-09 16:00
Macikat kaptak a beteg gyerekek
Címkék: maciátadó, gyermekosztály, Csillagvár Múzeum, jótékonykodás
Keszthely - A Keszthelyi Kórház gyermekosztályára költözött a Csillagvár Múzeum plüssmaci gyűjteményének egy része. Az osztály vezetése közel száz játékot vehetett át ma délelőtt, de Nagykanizsára és Marcaliba is jut a plüssökből. A macik nagy szolgálatot tesznek a gyerekek gyógyulása érdekében.

A Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának vezetője nagy örömmel vette át a közel száz plüssmacit a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeum várkapitányától. A kiállítóhelyen a napokban számolták fel a pincében lévő gyűjteményt, és a múzeum dolgozói úgy döntöttek, a félezer játékot beteg gyerekeknek adományozzák. A plüssállatok nagyon sokat jelentenek Keszthelyi Kórházban fekvők számára is.

„Először is nagyon szépen köszönjük, hogy ránk gondoltak. Minden egyes kis ajándék javítja a gyerekeknek az állapotát. Húsvét közeledtével én úgy gondolom, hogy nem húsvéti nyuszit fogunk ajándékozni a gyerekeknek, hanem macikat, mivel van egy nagyon jó tapasztalatunk.” - mondta Dr. Mischl Olga, a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

Az osztályon már hagyomány, hogy az ünnepekkor bent fekvő gyerekek ajándékot kapnak, így az újonnan érkezett macik is hamarosan gazdára találnak majd. Dr. Mischl Olga kiemelte, a gyerekek gyógyulása szempontjából ezek nagyon fontos események, hiszen egy-egy plüssjáték megnyugtatja a kicsiket, így az ellátásuk is könnyebb. Országh Béla kiemelte, a macikból Keszthely mellett Nagykanizsára és Marcaliba is jut.

„Maga a gyűjtemény az közel 500 darabból állt, ebből 100 darab került ide Keszthelyre, a gyermekosztályra, viszünk több gyermekosztályra itt a megyében. Úgy gondoltuk, hogy talán a legjobb helye ezeknek a maciknak a gyermekek kezében van. Szerettünk volna egy kis örömet okozni azoknak a gyermekeknek, akik esetleg bekerülnek ide az osztályra, és az itt lévő napokat talán sikerül egy kicsit boldoggá tenni, hogy egy új plüss érkezik, vagy egy új dolog itt az életükben.” - emelte ki a várkapitány.

A karácsonyi időszakban nagyon sok adományt kapott a gyermekosztály, de gyermek ágyneműket, pizsamákat, papucsokat valamint papírt és színes ceruzát továbbra is szívesen fogadnak. Az újonnan érkezett macikat pedig várhatóan húsvétkor vehetik birtokba a gyerekek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszáztizenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés