KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-02-09 16:03
Áprilisban Helikoni Ünnepségek
Címkék: Helikoni Ünnepségek, jelentkezés, verseny, művészeti fesztivál
Keszthely - Több, mint 3200 diákot várnak az április 19-21e között megrendezésre kerülő Helikoni Ünnepségekre. Az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány munkatársai már hetek óta dolgoznak a résztvevők regisztrálásán és a program szervezésén. A három napos összművészeti versenyre február 22-ig lehet jelentkezni

Három napig újra a dunántúli középiskolások fővárosává válik Keszthely. A belvárosban ismét számos művészeti, ismeretterjesztő és könnyűzenei programmal várnak mindenkit, aki szeretne részese lenni a 201 éves Helikoni Ünnepségeknek. A versenyzők idén 20 kategóriában mutatkozhatnak be, az idei ünnepségen körülbelül 700 produkciót vagy műalkotást tekinthetnek meg a látogatók. A versenyre már számos iskola leadta a jelentkezését.

„Az előzetes visszajelentkezések alapján eddig már 3290 diák jelentkezett, ami azt jelenti, hogy 41 dunántúli településről, 98 iskolából kaptuk meg a regisztrációs íveket. A jelentkezés február 22-ig tart, és utána tudjuk az egészen konkrét számokat megmondani. Természetesen mindig vannak kisebb-nagyobb változások, de nagyjából ezek a számok azért már jelzésértékűek.” - tájékoztatott Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

A Balaton Színház munkatársai már hetek óta dolgoznak azon, hogy a háromezer diáknak és kísérőiknek megfelelő szállást és ellátást tudjanak biztosítani. Az ünnepségek szervezése azonban rengeteg munkát és körültekintést igényel annak érdekében, hogy az idei érkező vendégek kellemes emlékekkel távozhassanak Keszthelyről. A megmérettetésen nagyon fontos szerep jut a rangos zsűrinek is.

„Most kerestük meg a zsűritagjainkat, most vannak a visszajelzések, hogy ki az, aki tud jönni, ki az, aki nem tud jönni. Annyit már biztosan tudok, hogy a vers és próza kategóriában Bencze Ilona visszatér hozzánk. Tavalyelőtt ő nem tudott jönni, Papp János volt helyette, tehát neki nagyon örülünk ismét, hogy velünk lesz. A színjátszó kategóriában is lesz egy változás, de itt még nem tudok nevet mondani, hogy ki lesz az új zsűritag. A többi zsűritag remélem, hogy visszajelez és mindenki elfogadja a felkérésünket.” - emelte ki az intézményvezető.

A hagyományoknak megfelelően idén is az első két napon zajlanak az élő produkciós versenyek, a szombati gálán pedig már a legjobbakkal találkozhat a közönség. A vizuális művészetek, irodalmi alkotások és multimédia kategóriák alkotásai folyamatosan láthatóak lesznek a három nap alatt. A Helikoni Ünnepségek fővédnöke az elmúlt éveknek megfelelően az alapító leszármazottja, herceg Festetics György lesz.

Regman Karola - Keszthelyi TV               

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhetvennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés