KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-05 18:29
Női szemmel
Címkék: nők hete, kiállítás, ékszer
Keszthely - Kiállítások, előadások nőkre szabva, egy héten keresztül – ez a szombaton elindult nők hete rendezvénysorozat. A Balaton Színház rendezvényét amatőr festők és gyöngyékszer készítők kiállítása nyitotta meg. A keszthelyi alkotókról elhangzott, hogy a festészet nyelvén, más-más módon szólnak közönségükhöz. A kiállító keszthelyiek: Berki Nóra, Kovács Andrea, Molnárné Péter Beatrix, Németh Judit, Raj Zsuzsanna, Török Csilla.

Ahány alkotó, annyiféle művészi látásmód köszön vissza a Nők hetét elindító kiállításon. A program célja már évek óta, hogy megmutassa a helyi és környékben elő nőkben milyen tudás van.  Azokban a nőkben, akik ugyanakkor nem félnek ezt megmutatni. Portrékat és tájképeket hozott el a tárlatra Németh Judit. Három gyermeke mellett az alkotással tud kiszabadulni a hétköznapok monotonitásából. Témaválasztása teljesen változó: „Éppen ami a lelki világomat tükrözi; van amikor portrét, van amikor egy sétálás közepette találkozom egy olyan képpel, amit szívesen megfestenék, akkor azt úgy rögtön, egyből…teljesen változó. Én úgy gondolom, hogy még nem találtam meg a saját utam és még keresgélem, hogy mi az, ami a leginkább közel áll hozzám.” 

A tehetség és az alkotóvágy nemtől független – mondta el a keszthelyi alkotók kiállítását megnyitó Váncsa Ildikó. A másfél éve Keszthelyen élő festőművész elmondta, hogy nagyra becsüli a kiállítókat, akik munkájuk mellett végzik művészi tevékenységüket. Kifejtette: látható, hogy nagy odafigyeléssel, magukat képezve festenek a kiállítók. 

„Az pedig, hogy valaki hova jut el, az a munkán múlik, azon a munkamennyiségen,a mit belefektet abba, amit létre akar hozni. én azt szoktam mondani, nem elég tehetségesnek megszületni. Ugyanúgy mint bármilyen szakterületen az embernek képeznie kell magát és úgy egy picit talán mindig előbbre és előbbre tud jutni” - nyilatkozta Váncsa Ildikó. 

Különféle gyöngyékszereket is megcsodálhatott a színház közönsége. Egy javarészt budapesti alkotókból álló közösség mutatta be, hogy milyen csodákat lehet létrehozni gyöngyből. Kristályok, japán és cseh üveggyöngyök felhasználásával a legváltozatosabb formában készülhetnek karkötők, nyakékek, fülbevalók.

Boglári-Soponyai Andrea, gyöngyékszer készítő: „Mi mind a négyen rendes munkánk mellett készítünk gyöngyékszereket. Ez nekünk kikapcsolódás, szenvedély, alkotás, kiteljesedés és megmutathatjuk azt, hogy mit tudunk. Hibába gondolja valaki azt, hogy hú leülök és megcsinálom, ehhez térlátástól kezdve nagyon sok minden kell, mert hogyha meglátunk egy mintát, akkor tudnunk kell, hogy hol kezdődik és hol végződik, hogy éppenséggel melyik gyöngybe öltünk, honnan jövünk ki.”   

A két kiállítással elindult nők hete március 9-ig számos programmal vár mindenkit, nem csak nőket. Különféle témájú előadások, mozgásformák, színdarab és hangverseny is tarkítja a programsort.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázhatvanhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés