KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-09 12:30
Új buszok Keszthelyen
Címkék: autóbusz, fejlesztés, ÉNYKK
Keszthely - Harmincöt darab új autóbusz áll az utasok rendelkezésére az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ szolgáltatási területén. Egy, már a tavalyi évben közzétett közbeszerzési eljárásnak köszönhető a fejlesztés. Zala megyébe tíz, Keszthelyre négy darab új jármű kerül - ebből kettő már forgalomba is állt.

Ez a jármű már március hatodika óta szállítja az utasokat. Ezt megelőzően 2016. augusztusában volt hasonló gépjárműpark frissítés a társaságnál. Ezek a buszok már Euro VI. emissziós besorolásúak és kettőszáztíz kilowatt teljesítményű motorral szereltek. Hat sebességes, úgynevezett “robotizált váltó” segíti a buszvezető kényelmét.

"Korszerű utastájékoztató rendszerrel van felszerelve a busz. A beltér is teljesen modern igényeknek megfelelő: például a mozgássérült rámpa, külön mozgássérülteknek megfelelő hely van kialakítva. Igazából teljesen más, mint a régebbi, eddig megszokott típusok, amiket itt a keszthelyi lakosok láthattalak. Nagyon remélem, hogy ugyanolyan örömmel fogadják majd a buszt, mint ahogy mi is, ugyanúgy fognak rá vigyázni, ahogy a gépkocsivezetők próbálnak meg majd rá vigyázni." - mondta el Balogh János, autóbusz vezető.

Az új buszok mindegyike komfortos ülésekkel rendelkezik. Természetesen alapfelszereltség az utastéri klímaberendezés is. Az átlagosan minimum nyolcvan fő szállítására alkalmas, ötven ülőhelyes autóbuszok a nagy kapacitású csomagtérnek és kétféle ajtóelrendezésnek köszönhetően rugalmasan alkalmazhatók elővárosi és távolsági forgalomban egyaránt. A Keszthelyre érkező buszok közül kettő alacsony padlós, amelyre a helyijáratokon egyszerűbb felszállni. Kettő járművet távolsági feladatokra szánnak.

"Kettő darab alacsonypadlós autóbusz Keszthely környékén fog szolgálatot teljesíteni, elővárosi forgalomban; valamint a Zalaszentgrót-Keszthely közötti közlekedés szolgáltatásának javítását fogja szolgálni. A két távolsági autóbusz pedig a tatabányai, illetve a veszprémi viszonylatban fog üzembe állni. Ezek a járművek már lényegesen korszerűbbek, mint az ezek kapcsán selejtezésre kerülő járművek." - nyilatkozta Tóth Csaba, Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., keszthelyi üzemvezetője.

Az új autóbuszok korszerű diesel motorjainak károsanyag-kibocsátása csupán töredéke a leselejtezésre ítélt autóbuszokénak. Jóval kisebb az üzemanyagfogyasztásuk, ez környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő. Ezzel a beszerzéssel az ÉNYKK Zrt. autóbuszállományának átlagéletkora tizenhárom és fél évről 12,9 évre csökken. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszáztizenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés