KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-13 14:50
Kórusok hangversenye a tavaszvárás jegyében
Címkék: kórustalálkozó, Balaton Színház, Helikon Kórus, hangverseny
Keszthely - A tavaszvárás jegyében rendezték meg a keszthelyi kórusok hangversenyét. A Goldmark Károly Művelődési Központ Karnagyi Klubja több mint két évtizede szervezi a programot, hogy népdalokkal, egyházi énekekkel és könnyűzenei dallamokkal megörvendeztesse a közönséget.

A Balaton Kamarakórus ByeAlex feldolgozása aratta a legnagyobb sikert a hétfő délutáni kórustalálkozón. A tavaly újjászerveződött énekkar főként könnyűzenei slágerekkel örvendezteti meg a hallgatóságot. Ennek az egyik legfőbb oka az, hogy a fellépéseik alkalmával szeretnének minél szélesebb közönséghez eljutni.

„Szerettük volna kicsit a fiatalokat is megszólítani ezzel a dallal, hiszen a legtöbb kórus viszonylag komoly műveket ad elő. Úgy gondoltuk, hogy ez minden korosztálynak szól. Mindenképpen szerettünk volna valami olyat énekelni, amit mindenki megért.” - mondta a Balaton Kamarakórus tagja, Molnár Attila.

A könnyűzene mellett népdalok és egyházi énekek is felcsendültek a Balaton Színház nagytermében. A 22. hangversenyen 5 énekkar lépett fel, hogy műsorával megörvendeztesse a közönséget. A Csány-Szendrey iskola Daloskedvűek kórusa először kapott meghívást a rendezvényre, a felkérésnek pedig nagy örömmel tettek eleget.

„Rengeteg elsős van a kórusban, körülbelül negyven, második-, harmadikos gyerekek is nagyon sokan vannak, fölsősök kevesebben, ők már egész könnyen, meg a középiskolások és a felnőtt kollégáim is szerintem nagyon jól megoldották és jól érezték magukat. Összességében úgy gondolom, hogy mindenki úgy megy haza, hogy egy nagyon jó élménnyel távozik.” - tájékoztatott a kórus karnagya, Gyulassyné Nagy Henriett.

A programot a Goldmark Károly Művelődési Központ Karnagyi Klubja szervezte meg azzal a céllal, hogy a város kórusai bemutathassák egymásnak és a közönségnek az elmúlt év munkáját. A fellépő kórusok sorát a tavaly harmincadik születésnapját ünneplő Helikon Kórus zárta. Kendeh Gusztávné kiemelte, rendkívül nagy öröm, hogy a felnőttek mellett egyre több gyerek énekel az énekkarokban.

„A karnagy mindig boldog ilyenkor. Egyrészt mert a saját kórusa szerepelhetett, és lehetett énekelni, szép műveket lehetett énekelni. Másrészt pedig a többi karnagynak az öröme is benne van az emberben, és végre a sok-sok gyerek, akiket láthattunk a Csány-Szendrey iskola Daloskedvűek kórusában 70 vagy 72 gyerek énekelt, ami óriási öröm.” - tette hozzá a Helikon Kórus vezetője.

A találkozót idén is a kórusok közös éneklése zárta. A közelgő nemzeti ünnep jegyében Kossuth-nóták csendültek fel az összkarnak köszönhetően.

Regman Karola - Keszthelyi TV                  

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázhatvankettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés