KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-14 09:40
A Jobbik egészségprogramjáról tartottak sajtótájékoztatót
Címkék: Jobbik, egészségügy, jelölt
Keszthely - Újabb témában tartott sajtótájékoztatót a Jobbik Zala 2.számú választókerületének képviselőjelöltje. Ezúttal az egészségügy volt terítéke, melynek kapcsán Weller-Jakus Tamás elmondta,hogy a Jobbik továbbra is egy szolidaritás elvű,egységes,nemzeti kockázatközösségen alapuló kötelező társadalombiztosítási rendszerben gondolkodik.

"Az összes egészségügyi dolgozóra gondolunk, a védőnőktől a mentősökig bezárólag." - Így kezdte Weller –Jakus Tamás a Jobbik képviselőjelöltje azt a sajtótájékoztatót, melyen az egészségügyre vonatkozó elképzeléseik legfontosabb pontjait foglalta össze. A következőket emelte ki: "A Jobbik programjában a legfontosabb, főbb pont az, hogy a jelenlegi, az egészségügyben megmutatkozó forráshiányt szeretnénk legelső sorban pótolni. Ez mindösszesen 250-300 milliárd forintra teendő, hogyha összehasonlítjuk a környező országok egészségügyre fordított összegeit. Ez azért is fontos,mert ezzel tudnánk megszüntetni az egészségügyben fennálló legnagyobb problémát, az ún. szakember hiányt. Ez jellemző a mi választókerületünkre is, amellett,hogy országos probléma. A programon belül pedig szeretnénk rendezni minden egészségügyi dolgozónak a bérét, itt gondolok a védőnőktől a mentősökig, mindegyik területen nagyon alacsonyak a bérek."

Az országgyűlési képviselőjelölt kiemelte továbbá, hogy a bérrendezéssel megállítható lenn az elvándorlás. Elmondta ,hogy az egészségügyi dolgozók itthon tartása érdekében a Jobbik tárgyalást kezdeményezne az Unió tagállamaival,mint befogadó országokkal, hogy támogassák az orvosok, nővérek képzését, hiánypótlását.

A képviselőjelölt hangsúlyozta:"Emellett az egészségügyi programunkban egy úgynevezett nulla, zéró toleranciát szeretnénk hirdetni a rák ellen. Ennek összesen három pillére van. Az egyik pillére az, hogy egy országos,mindenkire kiterjedő szűrőprogramot szeretnénk bevezetni,szeretnénk rákszűrő centrumokat kialakítani illetve ezekben a centrumokban a terápiás kezeléseket szeretnénk, teljesen ún. alanyi jogon ingyenessé tenni minden beteg számára."

A Jobbik célja továbbá, a fiatalok egészségügyi prevenciójának erősítése-mondta Weller -Jakus Tamás . A program kapcsán hangsúlyozva, hogy a mentőknél megszüntetnék a régiósítást és visszaállítanák a szervezeti rendszert valamint a kórházak élére szakembereket neveznének ki.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhúszonöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés