KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-19 15:55
A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket
Címkék: Bibliaolvasó maraton, Nagyböjt, elmélyülés, vallás
Gyenesdiás - Több, mint hatvanan olvasták az Újszövetséget Gyenesdiáson a hétvégén. A József Attila Klubkönyvtár negyedik éve szervezi meg a Bibliaolvasó maratont azzal a céllal, hogy a nagyböjti időszakban közös elmélyülésre invitálja az érdeklődőket. A maraton idén is jó hangulatban telt.

Eredeti, görög nyelven olvasta fel Jézus Krisztus nemzetségtábláját, Máté evangéliumának első fejezetét Dr. Szécsi József, a budapesti Zsidó Egyetem oktatója. A programot a kezdetek óta az ökumené jegyében szervezik meg, így a katolikus hívők mellett protestánsok is részt vettek a felolvasáson. Pékné Orbán Julianna úgy véli, ez a rendezvény jó alkalom az elmélyülésre, de a hit közösségben való megélésére is. A gyenesdiási asszony második éve végig jelen van a felolvasáson.

„Egy az Istenünk, és a Biblia is mindenkinek ugyanaz. Egész más így olvasni. Otthon többször végigolvastam én már a Bibliát, de itt, egy ilyen maratonban végigolvasni. Koncentrál minden gondolatra, minden igére, és az dolgozik az embernek a lelkében.” - monsta Pékné Orbán Julianna.

A Jézus életét és tanításait leíró Újszövetség nem csak a hívők számára jelentős mű. Számos művészeti ág inspirálódott belőle, és a hétköznapokban is sokak számára szolgál iránymutatásként. Deák Ákos atya a kezdetek óta aktív résztvevője a maratonnak. Kiemelte, a program összekovácsolja az embereket.

„Akik   ide eljönnek, azok részesülnek ennek az egész egyedülálló lelkiségében, mert az, ahogy adjuk át a különböző szót, tehát a különböző helyeken a következőnek, és akkor még marad az ember egy darabig, vagy aki jött, az várakozik és hallgatja az egészet. Ez valahogy összekapcsol bennünket.” - tette hozzá az atya.

Hasonló rendezvényeket szerveznek országszerte több településen is, ez adta az ötletet a gyenesdiásiaknak is. A programra nem csak a településről, hanem Hévízről Keszthelyről, Vonyarcvashegyről és Balatongyörökről is érkeztek résztvevők. A maraton minden évben azonos forgatókönyv szerint zajlik.

„Az Újszövetséget olvassuk, aminek egy 21 órás időtartam alatt vége van. Tehát elkezdjük most délután egy órakor, és holnap délelőtt háromnegyed tíz körül van vége. Minden évben ugyanezt olvassuk, tehát az Újszövetséget, az evangéliumokat, a leveleket, a Jelenések könyvével befejezve.” - tájékozatott a program szervezője, Hársfalvi Györgyné.

A maratonon idén is volt több olyan résztvevő, aki a teljes felolvasást végighallgatta. A szervezők elmondása szerint idén is egy jó hangulatú, sikeres programot zártak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

                      

                       

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázhúszonkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés