KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-22 10:18
Tejút az egészséghez
Címkék: tejkamion, egészséges életmód, Menő Menza, Tej Terméktanács
Gyenesdiás - Több mint 10 ezer gyerek találkozhatott eddig a Tej Terméktanács kamionjával országszerte. A tej útját és a tejtermékek népszerűsítését célzó program szerdán reggel érkezett Gyenesdiásra és három napig vendégeskedik a településen. A helyi és környékbeli iskolák tanulói játékos formában tanulhatnak a tej útjáról és egészségre gyakorolt hatásairól.

Ismeretterjesztő előadással kezdődött a másodikosok rendhagyó tanórája. A gyerekek egy dietetikustól hallhattak az egészséges táplálkozásról, és a tej szerepéről is. A kicsik egy pecsétgyűjtő füzetet is kaptak, amellyel négy állomást járhattak végig. Itt szerencsekerekezhettek és játékok segítségével tesztelhették a tudásukat. A diákok sok hasznos információval gazdagodtak.

„Arról hallottunk, hogy hogy fejik meg a teheneket, meg hogy a tehenekben vannak ilyen bacilusok, amik nekünk segítenek. Meg a tejből van többféle.” - mondta a Kárpáti János Általános Iskola egyik diákja, Berta Bulcsú.

A tejkamion célja a tej és az ebből készült termékek népszerűsítése. A szakemberek szeretnék felhívni a figyelmet a tej egészségmegőrzésben betöltött szerepére. A program kiemelt célja, hogy ösztönözzön az egészséges táplálkozásra, kinevelve ezzel egy új, egészségtudatos generációt. A program a Tej Terméktanács jóvoltából valósul meg.

„Elsősorban a gyermekekhez, az alsó tagozatos gyermekekhez szólunk. Megismertetjük velük az alapfogalmakat a tejtermelésben, tejfeldolgozásban. Három sportoló – Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás és Nagy Ádám – mint hősök, mint tejfogyasztó hősök. Rajtuk keresztül próbáljuk ezt az új generációt kinevelni, akik számára természetese, hogy tejet, tejterméket fogyasztanak.” - tájékoztatott Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója.

A tejkamion meghívása része a gyenesdiási Menő Menza programnak is. Erről Gál Lajos sajtótájékoztatón számolt be. A polgármester kiemelte, nagyon fontos, hogy az egészségtudatos táplálkozás részét képezze az iskolai étkezésnek is. Hozzátette, fontos cél a fogyasztói magatartás formálása és az egészséges termékek népszerűsítése.

„Gyenesdiás már évek óta ráállt egy olyan útra, hogy az egészséges és helyi termék, a vidéki termék fontossága az mennyire kell, hogy népszerűsítést nyerjen. Hogyha ezt nem tesszük, akkor elindulunk a kóla-chips irányába, ami egészségtelen, egyre inkább specifikus étrendű gyerekeket hoz magával. Egyre inkább minden közkonyhának fel kellene készülnie, hogyha már időben elindul az, hogy az egészséges étkezés részét képezi a tej, amely – láthatják a gyerekek több epizódon keresztül, hogy hogy keletkezik és hogy kerül feldolgozásra – akkor egy kicsit nagyobb bizalommal lesz egy gyerek is, és ha hazaviszi, akkor a szülő is a tejtermékek irányában.” - emelte ki Gyenesdiás polgármestere.

A tejkamion előtt egy műbocin a fejést is gyakorolhatták a gyerekek, ez aratta a legnagyobb sikert. A kamion három napig vendégeskedik Gyenesdiáson, ez idő alatt a környék bármelyik iskolája jelentkezhet rendhagyó tanórára. A kamionnal a tanév végéig lehet még találkozni országszerte több állomáson.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

           

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszáztizenhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés