KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-27 09:33
"Itt mindenki egyformán nyertes"
Címkék: sportnap, fogyatékkal élők, Speciális Olimpia, mozgásélmény
Keszthely - 12 település 87 sportolója mérte össze a tudását a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség Mozgásélmény Sportnapján. A programra az ország számos pontjáról érkeztek fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek. A rendezvény fontos célja a sport megszerettetése, és a sérült emberek kimozdítása a megszokott környezetükből.

Sokszor az épek számára sem egyszerű feladatokat oldottak meg a versenyzők a 15. sportnapon. A Csány-Szendrey iskola sportcsarnokában olyan halmozottan sérült gyerekek és felnőttek versenyeztek, akik közül többen bentlakásos intézményekben élik a mindennapjaikat. A program célja, hogy nekik is lehetőségük legyen a sportolásra és ezáltal sikerélményeket is szerezhessenek.              

„Szeretek tornázni, meg a Gábornak mondtam, hogy megyek. Voltam atlétikán meg focizni – ugye Gábor? Utána eltörték a lábamat.” - mondta a Darvastó csapat versenyzője, Mány Tamás.

.: A sportnapra hosszú időn keresztül készülnek a versenyzők, a siker kulcsa pedig a türelem. Idén is voltak új csapatok, a legtöbben azonban már évek óta visszatérő vendégek. A sport mellett az is nagy élményt jelent a résztvevőknek, hogy kimozdulhatnak a megszokott környezetükből és új élményeket szerezhetnek.      

„Nekünk nagyon fontos a sport. Legelőször is az, hogy kimozduljunk a szokásos környezetből, a fogyatékos embereknek fontos ez. Már hagyományos nálunk ez, hogy ide jövünk Keszthelyre, mert ha meghívnak bennünket, mindig szívesen jövünk. Nálunk a részvétel fontos, nem a győzelem, itt mindenki egyformán nyertes.” - emelte ki a Lentiből érkezett Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ csapatának kísérője, Fordán Gézáné.

A program során a Csány-Szendrey iskola diákjai szerepet vállalnak a játékok lebonyolításában, így a fogyatékkal élők ép társaikkal is együtt lehetnek. Emellett ezek az alkalmak azért is jelentősek, mert a résztvevők megmutathatják, hogy mire képesek.

„Ők a legsúlyosabb fogyatékkal élő emberek, akik meg tudják mutatni, hogy ők is valamire képesek, valamit meg tudnak oldani. Nem egyszerű feladatok, az ő számukra nehéz, de nagyon ügyesen hajtják végre, és bízunk benne, hogy következő évben ugyanitt lehetünk, és megmutathatják azt, hogy ők mit tudnak.” - tájékoztatott Werner Erika, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség szakágvezetője.

A keszthelyi Mozgásélmény Sportnapra már nem csak a Dunántúlról, hanem az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők. 12 csapat 87 sportolója mérhette össze a tudását és az ügyességét.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcvanöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés