KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-03-29 16:59
Diákszínjátszók a Színház Világnapján
Címkék: Színházi Világnap, Diákszínjátszó találkozó, Közgáz
Keszthely - A Színház Világnapja alkalmából tartottak Diákszínjátszó Találkozót Keszthelyen immár tizenhetedszer. A Balaton Színházban a város középiskoláinak amatőr színjátszó csoportjai mutatkozhattak be. A rendezvényen vígjátékot, drámát és passiójátékot is műsorukra tűztek a csapatok.

A „Kérek egy jegyet” című bohózaton is nevethetett a közönség a Közgazdasági Szakgimnázium Lámpaláz színjátszó csoportjának előadásában. Kancsal Gergely kilencedikes kora óta tagja a csapatnak, és nagyon szívesen állt színpadra ebben a jelenetben.

„Nagyon tetszett egyébként nekem, hozzám való szerintem. Nem tudok mit róla elmondani, egyszerűen szerintem jó bohózat.” - mondta a Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziuma Lámpaláz Színjátszó Körének tagja.

Az iskola diákjai két darabbal is bemutatkoztak. A második előadásnak a szakkör vezetője, Horváth Péter az írója és a rendezője. A darab egy gimnazista tánccsoportot mutatott be, akik egy tehetségkutató megnyerése után életük nagy lehetősége előtt állnak. A színpadon a tizenéves diákok vívódásának lehettek tanúi a nézők.

„Nagyon jól éreztem magam ebben a darabban. Én voltam a csoportvezető, és nekem bűntudatom volt, mert miattam alakult ki ez az egész vita, mert a saját álmaimat szerettem volna általuk megvalósítani. Rossz is volt egy szemszögből, meg jó is, mert ez a való életben is így lehet.” - emelte ki a csoport másik tagja, Kővári Adrienn.

A Vajda János Gimnázium diákjai egy komolyabb darabbal mutatkoztak be. A közelgő húsvét jegyében egy passiójátékot hoztak a találkozóra. Az iskolai színjátszó csoportok minden évben lelkesen készülnek a programra, amelynek nem csak az a fő célja, hogy megmutathassák, hogy mit is tudnak.

„Nagyon fontos lenne az, hogy a diákok a másik ember érzéseit át tudják élni, mert akkor esetleg egy rossz mondatukkal okozott sértést át tudnak érezni, át tudják élni. Akkor talán nem mondják ezt a rossz mondatot, mert hogyha átérzi, hogy az mennyire rossz, akkor valószínűleg tudja fékezni magát. Én azt mondom, hogy toleranciára nevel, egymás jobb elfogadására. Az, hogy ki tudja játszani magából az örömét, a bánatát, esetleg agresszió hajlamait, az egy nagyon jó dolog." - tájékoztatott a program szervezője, Horváth Péter.

A zsűrinek az idei évben sem volt könnyű dolga, elmondásuk szerint nagyon erős volt a mezőny. Az ítészek már hosszú évek óta követik figyelemmel a diákokat, többeket tanítottak is. Kiemelték, nagyon jó látni, hogy a csapatok évről évre fejlődnek, és komolyan veszik a munkát.

„Én azt gondolom, hogy mint minden évben – mert most már többször voltunk zsűrizni - színvonalas, minőségi darabokat hoztak a rendezők, a kollégák, és nagyon ügyes gyerekekkel dolgozhatnak együtt. Ebből adódóan színvonalas, színes műsorokat láthattunk.” - hívta fel a figyelmet Gosztola Barbara, zsűritag, drámapedagógus.

A diákoknak és a felkészítő tanároknak is nagyon sokat jelentenek ezek az alkalmak, hiszen így megmutathatják, hogy min dolgoztak az elmúlt egy évben.

Regman Karola - Keszthelyi TV                       

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszáznegyvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés