KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-04-02 17:30
Nyulakat futtattak a Csillagvárnál
Címkék: Csillagvár, nyuszifuttatás, solymászbemutató,
Balatonszentgyörgy - Nyuszifuttatást rendeztek ma Balatonszentgyörgyön. Hagyományosan Húsvéthétfőn nyit meg a Csillagvár Múzeum. Az üzemeltetők az egész szezonra különleges programokkal készülnek, lesz kutyás nap, Szent Iván éji tűzugrás és egy új kiállítás is nyílik, melyen a hagyományos vadászati módokat mutatják majd be.

Több nevező keresztelte Villámnak a nyulát a későbbi győzelem reményében. A rajt előtt nagy volt a készülődés és az izgalom. Saját, illetve a szervezőktől bérelhető nyulakkal lehetett nevezni a versenyre.

„Puffancsnak neveztem el és nem tudom, hogy fog futni, mert nem akar menni” - mondta Tinusz Máté Márk.

Összesen 21 nyulat indítottak el a rajtnál. A szabály szerint lökni és húzni nem szabadott a füleseket, csak terelni. Némely nyúl megmakacsolta magát, mások pedig  rossz irányba szaladgáltak. 

Tarka nevű, bérelt nyulával szelte át elsőként a célvonalat Péter Dániel. A balatonszentgyörgyi fiú már harmadik alkalommal vett részt a nyúlfuttatáson. 

„Azért jelentkeztem, hogy legyen élményem, nem azért, hogy nyerjek, de jó, hogy nyertem” - summázott a győztes. 

Solymászbemutatót is rendeztek. A madarak sokszor centikre szálltak el a nőzők fölött. A harris héja mellett, sólymot és egy igazi különlegességet, egy maláj erdei baglyot is bemutatott az ismert solymász, Lóki György. A közönség nagyon elégedett volt a látottakkal. Így volt ezzel Török Csaba is: "Most vagyunk itt először. Székesfehérvárról jöttünk. Tetszik, főleg a gyerek miatt, a műsorok miatt. Jó az idő, el vagyunk foglalva, klassz.” 

Ezzel a rendezvénnyel nyitotta meg kapuit a Csillagvár Múzeum. A Festeticsek egykori vadászházában ma középkori életpanoptikum látható, amiket a kapitány és őrszobákban rendeztek be. A Csillagvárban évente átlagosan 8-10 ezer látogatót fogadnak. A szervezők több hagyományos és új programmal készülnek az idei szezonra: „Pünkösdi király, a Szent Iván éji tűzugrás, akár a várjátékok, a kutyás nap, tehát végig szeretnénk, amennyire lehet a nyarat kitölteni. És ami kicsit talán újdonság, hogy kettő tábort is szervezünk, egy napközis tábort és egy itt alvós, kis jurta tábort” - mondta el Országh Béla várkapitány.

Májusban egy új, a hagyományos vadászati módokat bemutató kiállítás is nyílik, melyben a Vadászati Kulturális Egyesülettel működnek közre a Csillagvár üzemeltetői.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhetvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés