KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-04-06 16:02
Határőrség és új honvédség is szerepel a Jobbik terveiben
Címkék: Jobbik, biztonság, határőrség, Honvédség
Keszthely - Külső-, belső védelem, honvédség – ezek a Jobbik biztonsági programjának főbb pontjai, melyeket Weller-Jakus Tamás ismertetett. A párt országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, hogy vissza kívánják állítani a határőrséget, a rendőröknek és a katonáknak pedig kedvező életpályamodellt kínálnának.
Határőrség és új honvédség is szerepel a Jobbik terveiben

A kampány fő témája a migráció, mely a Jobbik programjában is kiemelt figyelmet kap – mondta el Weller-Jakus Tamás. A Jobbik helyi jelöltje kiemelte, hogy a kerítés ötlete is tőlük származik:   „Toroczkay Lászlónak, Ásotthalom polgármesterének volt úgymond az első gondolata. Szeretnénk ezt a kerítést megerősíteni egy professzionális határőrséggel. A célból, hogy ez a kerítés ténylegesen biztonságot tudjon nyújtani minden magyar ember számára. És e mellett a határőrség mellett szeretnénk, hogy a rendőrségi állományunk is megbecsülésre kerüljön; számukra egy életpályamodellt kialakítani, szolgálati lakással, illetve az olyan rendőrök számára, akik leszolgáltak, azoknak pedig alanyi jogon szeretnénk a szolgálati fegyvertartást biztosítani.” 

A  politikus hozzátette, hogy a határ védelmét jelenleg rendőrök látják el, akiket más területekről kell oda vezényelni. Ezért is akarja a Jobbik visszaállítani a határőrséget, mely önálló szervként akadályozná meg az illegális határátlépést és ellenőrizné az országba érkezőket. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje továbbá elmondta, hogy a Magyar Honvédség átstrukturálása is a Jobbik programjának a része. A hadsereg személyi és technikai összetételén is változtatni akar a párt. 

„Elsősorban a fiatalok számára szeretnénk a honvédelmet, a haza védelmét szerethetőbbé, vonzóbbá tenni. Szeretnénk, ha minél több fiatal választaná a haza védelmét hivatásként és ezért szükségesnek tartjuk - úgy– ahogy a rendőröknek is – egy olyan bérezési rendszert kialakítani, ami egy életpálya modellt kínál minden fiatal számára amellett, hogy tudnánk számukra szolgálati lakást is biztosítani” - mondta dr. Weller-Jakus Tamás. 

Továbbá hangsúlyozta a magyar titkosszolgálatok fejlesztését. Elmondta: a mai világban egyre nagyobb szerepet kap főleg az informatika területén a kibervédelem.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszáznyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés